«Προσήλθαμε με σοβαρές επιφυλάξεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης που είναι αντιμέτωπη με τα δικά της αδιέξοδα και δεν θα συμμετέχουμε σε επικοινωνιακά τεχνάσματα», δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, κ. Πλακιωτάκης μετά τη μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Ads

«Στη σημερινή συνάντηση προσήλθαμε με θεσμική συνέπεια και με σοβαρές επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Ήρθαμε για να ακούσουμε», σημείωσε. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής που δημιούργησε, όπως είπε, σε βάρος των πολιτών και της οικονομίας.

«Αναζητά σωσίβιο σωτηρίας. Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα», συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι η Βουλή είναι ο μοναδικός χώρος που συζητούνται όλα.

Ads

Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ανέφερε ότι δεν είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας ενώ για το προσφυγικό καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Κληθείς να διευκρινίσει τη διαφωνία στο προσφυγικό, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως «το σημείο διαφωνίας είναι ότι υπάρχουν ευθύνες της κυβέρνησης για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών».

Όσον αφορά τα hot spots, ανέφερε πως από την ΝΔ «υπήρχαν επιφυλάξεις, αλλά από την στιγμή που η κυβέρνηση συμφώνησε, πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες».

Επίσης διέψευσε ότι μίλησε με κάποιον από τους υποψηφίους προέδρους της ΝΔ, δηλώνοντας ότι είχε συνομιλία μόνο με τους συνεργάτες του όπως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.