Μετά τη χθεσινή δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ που ξεκαθάρισε ότι το κόμμα θα κατένβει αυτόνομο στις επόμενες εκλογές, ο νεοεκλεγείς γραμματέας Θανάσης Θεοχαρόπουλος έδωσε τέλος και στα σενάρια που ήθελαν τη ΔΗΜΑΡ θετική στο ενδεχόμενο κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Ads

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ.Θεοχαρόπουλος απορρίπτει το ενδεχόμενο να σχηματιστεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού με αλλαγή πρωθυπουργού. «Η Δημοκρατική Αριστερά δεν μπορεί να συμμετέχει ή να στηρίζει κυβερνητικό σχήμα με κυρίαρχες τις συντηρητικές πολιτικές της Ν.Δ. Συνεπώς, αν εννοείτε μία κυβέρνηση όπου θα συμμετέχουν οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις με τη σημερινή κυβέρνηση, με αλλαγή πρωθυπουργού, η απάντηση είναι ξεκάθαρη και είναι αρνητική», λέει ο κ. Θεοχαρόπουλος. «Το ζήτημα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές. Στόχος μας δεν είναι απλά και μόνο να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Στόχος μας είναι μια προοδευτική και δίκαιη κοινωνία. Αυτός ο στόχος απαιτεί συγκλίσεις προοδευτικών δυνάμεων», τονίζει.

«Η πρότασή μας, για μία εναλλακτική προοδευτική κυβέρνηση, περιλαμβάνει τις δυνάμεις από τη ριζοσπαστική Αριστερά, τη δημοκρατική και μεταρρυθμιστική Αριστερά, του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, της πολιτικής οικολογίας, του δημοκρατικού κέντρου και των νέων κοινωνικών κινημάτων. Στις πολιτικές δυνάμεις της προοδευτικής διακυβέρνησης δεν μπορεί να συμπεριληφθούν δυνάμεις της αντιπολιτευτικής Δεξιάς, όπως οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, αφού οι πολιτικές τους θέσεις είναι συντηρητικές και δεν συνάδουν με ένα προοδευτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας», ξεκαθαρίζει ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ. Τέλος αναφορικά με το πότε

Όσον αφορά για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, «η προεδρική εκλογή είναι ένας σταθμός, και είναι γεγονός ότι ο συνταγματικός νομοθέτης δίνει τη δυνατότητα μη εκλογής Προέδρου και εν συνεχεία δρομολόγηση εκλογών», λέει ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ads