Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ads

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θεωρούν ότι δεν διασφαλίζονται οι συμβασιούχοι με τη ρύθμιση Σκουρλέτη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εφόσον δεν υπάρξει κάποια βελτίωση στη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, τα σκουπίδια θα συνεχίσουν να βρίσκονται στους δρόμους των πόλεων για τουλάχιστον πέντε ημέρες ακόμη.

Έτσι, εν αναμονή μεγάλου καύσωνα και με «βουνά» από σκουπίδια στους δρόμους των πόλεων, συνεχίζονται οι καταλήψεις στα αμαξοστάσια των δήμων και στους ΧΥΤΑ της χώρας, με αποτέλεσμα να μην γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων, παρά μόνο σε ευαίσθητους χώρους (νοσοκομεία, λαϊκές αγορές κ.λπ.). Επίσης, για αύριο Δευτέρα έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας, ενώ έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ads

Για την Πέμπτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα έξω από τα γραφεία της στις 10:30 το πρωί και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης

Παρουσιάζουν δική τους νομοθετική πρόταση

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι συνδικαλιστές ζητούν να μην κατατεθεί η ρύθμιση Σκουρλέτη και θα παρουσιάσουν το αργότερο έως αύριο την δική τους νομοθετική πρόταση για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πρόκειται να παραδώσουν την πρόταση νόμου στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους αύριο Δευτέρα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Να σημειωθεί ότι ήδη από τα τέλη Μαΐου έχει κατατεθεί στη Βουλή πρόταση νόμου από 25 Επιτροπές Συμβασιούχων, με την οποία ζητείται η μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι αναμένεται να ζητήσουν μεταξύ άλλων:

-Να γίνουν «κλειστοί» διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ για τους συμβασιούχους ή τουλάχιστον να υπάρξει αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και να μην συμπεριληφθεί ηλικιακό όριο (τα 45 έτη) του ΑΣΕΠ σε αυτούς τους διαγωνισμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι θέσεις θα καλυφθούν από τους «παρατασιούχους».

-Να περιληφθούν στη ρύθμιση Σκουρλέτη και οι απολυμένοι συμβασιούχοι των οποίων οι δήμαρχοι ή οι επικεφαλής, όπως αυτοί της Κασσάνδρας, της Κορίνθου, της Ανατολικής Μάνης, του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, της Νεάπολης-Συκεών, της Αμφίπολης και του Κιλκίς, αρνήθηκαν πεισματικά να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους.

Αναστολή από την ΠΟΠ-ΟΤΑ

Νωρίτερα, την αναστολή των κινητοποιήσεων στους δήμους όλης της χώρας αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ).