Στα «χνάρια» του Ανδρέα Λοβέρδου και του Αντώνη Σαμαρά, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος ανακοίνωσε πως δεν θα παραστεί στην Προανακριτική για τη Novartis.

Ads

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης Θοδωρή Δρίτσα, αναφέρει πως «αρνούμαι να συμπράξω στην εκτροπή από τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής».

Αναλυτικά: «Σε συνέχεια της επιστολής σας, της 21ης Μαρτίου 2018, με αριθμό πρωτοκόλλου 10, σας γνωστοποιώ ότι δεν επιθυμώ την εμπλοκή μου σε οποιουδήποτε διαδικαστικού χαρακτήρα συζήτηση, παρά μόνον σε αυστηρά τυπική και νομικά άρτια συνεδρίαση της Επιτροπής σας, με θέμα την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως, την οποία με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής αναλάβατε να διερευνήσετε» αναφέρει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και υπογραμμίζει πως τη στάση αυτή τηρεί, «πολύ δε περισσότερο όταν ακολουθουμένων αυτών των διαδικασιών, τις οποίες προτείνει και εφαρμόζει η κυβερνητική πλειοψηφία και κατόπιν κακόβουλων διαδόσεων, μισαλλόδοξων δηλώσεων και υπονομευτικών δημοσιευμάτων, προκαλούνται ψευδείς εντυπώσεις στην ελληνική κοινωνία, περί μεθοδευμένης αποφυγής του ελέγχου, εκ μέρους των αναφερομένων στην δικογραφία. Πρακτικές, οι οποίες έχουν ως συνέπεια την οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση και τελικώς με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας την συσκότιση αντί την διερεύνηση της υπόθεσης».

«Δεν αρνούμαι την έρευνα. Δεν αρνούμαι να καταθέσω. Αρνούμαι να συμπράξω στην εκτροπή από τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» αναφέρει ο κ. Λυκουρέντζος και υπογραμμίζει: «προσωπικά επιμένω σε όσα ανέφερα με την ομιλία μου, στην Ολομέλεια της Βουλής, την 21η Φεβρουαρίου 2018. Είμαι αθώος. Ουδέν αδίκημα διέπραξα, ουδεμία πράξη ενοχής με βαρύνει.

Ads

Συνεπώς, για αδικήματα τα οποία δεν διέπραξα, δεν με αφορά και η οποιαδήποτε ερμηνεία περί παραγραφής. Η αλήθεια και μόνον η αλήθεια με αφορά.

Είμαι αθώος και θα εξαντλήσω με δική μου πρωτοβουλία, κάθε προσφερομένη εκ του Συντάγματος δυνατότητα, για να υπερασπιστώ την Τιμή μου, από την ανυπόστατη ψευδομαρτυρία και άδικη σπίλωση».

Διαβάστε επίσης

«Σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να παραστώ στην συνεδρίαση της Επιτροπής σας την 30η Μαρτίου 2018, στην οποία με προσκαλέσατε, για τα αναφερόμενα στην επιστολή σας διαδικαστικά θέματα» κάνει γνωστό ο πρώην υπουργός και συνεχίζει: «Δεν επιθυμώ να συμπράξω σε καμιά μορφή αποπροσανατολισμού. Ευελπιστώ να μου παράσχετε το δικαίωμα να παραστώ σε μεταγενέστερη συνεδρίαση αν τυχόν αποφασίσει σχετικά η Επιτροπή σας, για να καταθέσω επί της ουσίας της υπόθεσης, μετά και την επιβαλλόμενη εξέταση των μαρτύρων. Με τον προσήκοντα σεβασμό σε εσάς και τα μέλη της Επιτροπής σας, σημειώνω με έμφαση τις βαρύτατες ηθικές ευθύνες τις οποίες επωμίζεσθε, με τις ακολουθούμενες πρακτικές, οι οποίες συντηρούν αδίκως την σπίλωση. Κατεπείγουσα επιδίωξή σας όφειλε να είναι η αμερόληπτη διερεύνηση της αλήθειας και η απρόσκοπτος απονομή δικαιοσύνης. Η παρούσα επιστολή μου, παρακαλώ να αναγνωσθεί και να καταχωρισθεί στα τηρούμενα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής σας».