Υιοθεσία ή αναδοχής, «που αντίκειται στην Ευαγγελική Διδασκαλία και στις παραδόσεις του Λαού μας σε ό,τι αφορά στον ιερό θεσμό της οικογένειας και του γάμου, δεν μπορεί να έχει την αποδοχή της Εκκλησίας». Με αυτόν τον τρόπο εξέφρασε την αντίθεσή της η Ιερά Σύνοδος στην πρόβλεψη του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για δυνατότητα αναδοχής παιδιών και από ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, συνεπώς και σε ομόφυλα ζευγάρια.

Ads

Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος αναφέρει, ότι «σχετικά με το άρθρο 8 του κατατεθέντος Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο “Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας” η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει ότι, κάθε μορφή (τεκνοθεσίας ή αναδοχής), που αντίκειται στην Ευαγγελική Διδασκαλία και στις παραδόσεις του Λαού μας σε ό,τι αφορά στον ιερό θεσμό της οικογένειας και του γάμου, δεν μπορεί να έχει την αποδοχή της Εκκλησίας».

Διαβάστε σχετικά: «Έλξη και Πάθος: διεπιστημονική προσέγγιση της ομοφυλοφιλίας» του π. Βασίλειου Θερμού

Κατά τα άλλα, η Ιερά Σύνοδος εμμένει στην απόφασή της για την διδασκαλία των Θρησκευτικών, δηλαδή, στην συνέχιση του σχετικού διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας.

Ads