Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ads

«Σημερα δεν έχω δικαιωμα αλλά θα τα πούμε στην απολογία μου» ήταν η αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Νωρίτερα, την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης είχε εισηγηθεί η εισαγγελέας της έδρας.

Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αιτήθηκε εκ νέου προ ολίγων ημερών την αποφυλάκιση του επικαλούμενος λόγους υγείας. Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού είχε επισημάνει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ήδη 77 χρονών αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ζητώντας από το δικαστήριο την αποφυλάκισή του, ακόμα και με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι). Ο συνήγορος του πρώην υπουργού επικαλέστηκε τις εγχειρήσεις στις οποίες έχει υποβληθεί στα μάτια του και υποστήριξε επίσης πως ο πρώην υπουργός παρουσιάζει εγκεφαλική ατροφία. «Δώστε του τη δυνατότητα να έχει χρόνο να ζήσει με τη γυναίκα του και το παιδί του, το οποίο είναι 9,5 ετών και δεν έχει προλάβει να τον ζήσει εκτός φυλακής», είχε επίσης αναφέρει ο συνήγορός του ζητώντας από το δικαστήριο να δείξει επιείκεια.

Ads

Αναπτύσσοντας το σκεπτικό της εισήγησης της, ανάφερε πως αν ο κατηγορούμενος βγει από τη φυλακή είναι πολύ πιθανό να διαπράξει νέα αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Εκτίμησε επίσης ότι αναφορικά με τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν προκύπτει ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή του στη φυλακή. «Αναμφισβήτητα ο γιος του μεγαλώνει χωρίς τον πατέρα του, αλλά με τη μητέρα και τους παππούδες του. Η βλάβη δεν θα είναι υπέρμετρη», είπε επίσης η εισαγγελέας.

Κατά την ίδια, μάλιστα, δεν αρκεί η επιβολή περιοριστικού όρου και δεν θεωρεί ότι είναι επαρκής και η ηλεκτρονική επιτήρηση, το γνωστό βραχιολάκι, σε περίπτωση αποφυλάκισης τους.