«Οχι» και πάλι είπαν οι «Ανεξάρτητοι ‘Ελληνες» στην κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, καταψηφίζοντας την σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ads

Πάντως, ο εισηγητής του κόμματος, Κώστας Κατσίκης, προφανώς για να προλάβει σχόλια περί «ρήξης» στον κυβερνητικό συνασπισμό, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η απόφαση αυτή δεν διαταράσσει τις σχέσεις των κομμάτων που συγκυβερνούν.

«Εμείς συνεπείς στην πάγια πολιτική και θέση μας το άρθρο αυτό θα το καταψηφίσουμε. Η συνέχεια της συνεργασίας μας πάντως θα συνεχίσει να είναι έντιμη και να συνθέτει την αντίφαση. Και έχει αυτή η συνεργασία το συγκριτικό πλεονέκτημα γιατί εμείς καταφέρνουμε  να μη λέμε ναι σε όλα, αλλά και να συμπορευόμαστε», ανέφερε  ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

Ωστόσο η διάταξη δεν κινδυνεύει να μην περάσει καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το Ποτάμι έχουν εκφραστεί θετικά.

Ads

Ο ειδικός αγορητής των ΑΝ.ΕΛ πάντως αποσαφήνισε πως το κόμμα του υπερψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το νέο τρόπο επιλογής των σχολικών διευθυντών, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ρύθμιση για το τέμενος.