Πριν από λίγο καιρό το Spiegel σε δημοσίευμά του επισήμανε τις σχέσεις που έχει αναπτύξει η Χρυσή Αυγή με τους νεοναζί της Γερμανίας. Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της διέψευδε το δημοσίευμα και τις σχέσεις με Γερμανούς νεοναζί. Ωστόσο λίγες μόλις ημέρες αργότερα ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε την επίσκεψη Γερμανών νεοναζί στο κοινοβούλιο, ως καλεσμένων της Χρυσής Αυγής.

Ads

 
Τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες για την επίσκεψη δημοσιεύει το νεοναζιστικό πόρταλ για τη Νότια Γερμανία freies-netz-sued.net. Μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως από το Νοέμβριο του 2012 «εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής είχαν συναντήσεις με στελέχη του NPD της Ρηνανίας- Παλατινάτο και της νεοναζιστικής οργάνωσης της Φραγκονίας με στόχο τη διοργάνωση μιας κοινής εκδήλωσης στη Νυρεμβέργη».
 
Η Χρυσή Αυγή αρνείται τη νεοναζιστική της ταυτότητα, στο κείμενο ωστόσο επισημαίνεται πως «το υψηλό εκλογικό ποσοστό ενός ανοικτά ναζιστικού κόμματος έχει προκαλέσει αναταραχή στην Ευρώπη». 
 
image

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη δύο μελών της Χρυσής Αυγής που οπλοφορούσαν

Παράλληλα αναφέρεται πως η αντιπροσωπεία νεοναζιστών της Ρηνανίας- Παλατινάτο και της Φραγκονίας, στην οποία συμμετείχαν οι «Sebastian Schmaus και Matthias Fischer» ηγετικές φυσιογνωμίες του νεοναζιστικού χώρου, επισκέφτηκε την Αθήνα μετά από πρόσκληση της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο των επαφών που έχουν αναπτυχθεί. 
 
Καταλήγοντας το δημοσίευμα αναφέρει πως είναι πλέον ξεκάθαρο πως η Χρυσή Αυγή θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τους νεοναζιστές στην Ευρώπη και σημειώνει πως οι νεοναζί θα εντείνουν το επόμενο διάστημα τις αμοιβαίες συναντήσεις. 

Ads