Την ίδια ώρα που ο Νίκος Δένδιας αναλάμβανε τα ηνία του υπουργείου Άμυνας, η θεσμικά αναγνωρισμένη Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) έκλεινε «μαύρα ραντεβού» με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής και συμφωνούσε για κοινούς «αγώνες» και κοινά «προγράμματα».

Ads

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρά, για την «Εφημερίδα των Συντακτών», η επίμαχη συνάντηση έγινε στις 31 Οκτωβρίου στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, και ανακοινώθηκε επίσημα από την ΕΑΑΣ στις 5 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΑΑΣ, η συνάντηση διάρκεσε μία ώρα και εκ μέρους της Χρυσής Αυγής παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων Αν/χης Ε.Α. Πολύβιος Ζησιμόπουλος, οι ευρωβουλευτές και Αντ/γοι Ε.Α. Γεώργιος Επιτήδειος και Ελευθέριος Συναδινός, και ο Διευθυντής Προσωπικού του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσής Αυγής Δημήτριος Βλαχόπουλος.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ αναφορικά με τον Δημήτρη Βλαχόπουλο, πέραν του γεγονότος ότι αποτελεί αξιοπερίεργο που ένα κόμμα έχει θέση «διευθυντή προσωπικού, είναι επίσης ο οικονομικός υπεύθυνος και προσωπικός λογιστής του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου. Σημειώνεται, επίσης, ότι σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ διατηρεί δύο ασφαλιστικές εταιρείες με τις φερόμενες ως έδρες τους να είναι ανύπαρκτες και έχει συμμετοχή σε δύο κυπριακές off shore, οι οποίες επίσης διαπιστώθηκαν «ανύπαρκτες κατά τον έλεγχο».

Ads

(Φωτογραφία από τη συνάντηση, όπως δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών)