Δεν χρειαζόταν ένα ακόμη άρθρο του Γ. Πρετεντέρη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για να αντιληφθούν στην Χαριλάου Τρικούπη ότι ο γνωστός δημοσιογράφος στηρίζει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.  

Ads

Στο τελευταίο του κείμενο υποστήριξε ότι το ΚΙΝΑΛ στην υπόθεση Κουφοντίνα «μπερδεύτηκε σε μια ακατάληπτη ιστορία αποστάσεων και ακατανοητων διατυπώσεων ώστε τελικά μπουρδουκλώθηκε μόνο του. Ούτε καταλάβαινες τι ήθελαν να πουν». Και κατέληξε: «Πάλι καλά που τους έσωσαν ο Λοβέρδος και ο νεαρός Χριστοδουλάκης».

Ετσι κι αλλιώς, δεν υπολόγιζαν στον Γ. Πρετεντέρη. Από τότε που είπε ότι η Φώφη Γεννηματά απουσίασε από την ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην υπουργού Δ. Παπαγγελόπουλου γιατί, ίσως, ήταν κομμωτήριο, κόπηκαν όλες οι γέφυρες.

Αυτό που κυρίως τους απασχολεί είναι το εύρος των δυνάμεων που στηρίζουν την υποψηφιότητα Λοβέρδου. Δεν έχουν άδικο που ανησυχούν. Μια απλή καταγραφή δείχνει ότι ο πρώην υπουργός έχει πολύ καλή πρόσβαση στα ΜΜΕ, πολύ φιλική αντιμετώπιση, ενώ οι μόνες δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί για τα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για τον ίδιο.

Ads

Αντίθετα, η Φ. Γεννηματά δυσκολεύεται να περάσει τα πολιτικά της μηνύματα και σπανίως κάποια πολιτική της πρωτοβουλία αποδίδει επικοινωνιακά όσο θα ήθελαν στο επιτελείο της. Γενικά, υπάρχει το παράπονο στην Χαριλάου Τρικούπη ότι δεν ακούγονται. Και η κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι επειδή η κυβέρνηση έχει επιρροή στα περισσότερα ΜΜΕ, όταν ανεβάζει τους τόνους της κριτικής στον Κ. Μητσοτάκη, χάνει σε ορατότητα.

Δεν είναι υπερβολική η εκτίμηση ότι ο Α. Λοβέρδος έχει καλύτερες συμμαχίες από την Φ. Γεννηματά. Ως παθιασμένος Ολυμπιακός μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη του συγκροτήματος Μαρινάκη, ενώ οι ομάδες Σημίτη και Βενιζέλου προφανώς τον προτιμούν από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Κυρίως όμως τον προτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου προφανώς θέλουν ένα μικρό κόμμα-δορυφόρο της ΝΔ στο κέντρο ως εφεδρεία για τους δύσκολους καιρούς απώλειας της αυτοδυναμίας.