«Να κλείσουμε θέμα με το όνομα Βόρεια Μακεδονία», «να δεχτούμε μια λύση ονομασίας όπως Βόρεια Μακεδονία», «θα δεχόμουν το Βόρεια Μακεδονία». Οι παραπάνω φράσεις βγήκαν από το στόμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και καταγράφονται στο βιβλίο «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια, Τόμος Β’: 1974 – 2016» του Αλέξη Παπαχελά.

Ads

Για κάποιον περίεργο λόγο δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι συγκεκριμένες φράσεις και ενώ αρκετές εφημερίδες κι αρκετά ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν φιλοξενήσει αποσπάσματα από το βιβλίο μετά την κυκλοφορία του.

Τα παραπάνω γίνονται γνωστά σε όσους δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο από τον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος έκανε σχετικό tweet. «Κωνστ.Μητσοτάκης σε Παπαχελά,τ.Β’,1992, σ.244: “να κλείσουμε θέμα με το όνομα Βόρεια Μακεδονία”, σ.249: “να δεχτούμε μια λύση ονομασίας όπως Βόρεια Μακεδονία”,σ.250: “θα δεχόμουν το Βόρεια Μακεδονία”.Αυτά 27 χρόνια πριν. Η ΝΔ χαρακτήρισε αυτό το όνομα σε Πρεσπες ως προδοσία!», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και εκ των πρωτεργατών της Συμφωνίας των Πρεσπών.