Για την προσωπική του ζωή αλλά και την επικαιρότητα μίλησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στην εκπομπή επιΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΕΡΤ3 και στους Δώρα Αυγέρη και Δημήτρη Παπαγρηγορίου.

Ads

Ο Διονύσιος Ρούσσας, όπως είναι το κοσμικό του όνομα, μίλησε για την περίοδο της εφηβείας του στην Ηλεία, αλλά και την εποχή που ήταν έφεδρος αξιωματικός στην Αεροπορία, δίνοντας στη δημοσιότητα μάλιστα φωτογραφίες από την εποχή εκείνη.

Δείτε τις φωτογραφίες:

image

Ads

image

image

image

image

image

Ο Άνθιμος όμως δεν υπηρέτησε μόνο στην αεροπορία αλλά και στο πρώτο ΕΣΡ, επι πρωθυπουργίας Μητσοτάκη  και υπουργίας Κούβελα. Με αφορμή αυτό, ο μητροπολίτης τοποθετήθηκε για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, λέγοντας πως «υπάρχει αταξία και ασυδοσία με τις τηλεοπτικές άδειες και πρέπει να μπει σε λογαριασμό η όλη υπόθεση. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν και να δουν πως θα είναι χρησιμότερη μια τηλεόραση, που να είναι νόμιμη και νοικοκυρεμένη, παρά να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει».

Όσον αφορά την επικαιρότητα, ο μητροπολίτης της Θεσσαλονίκης που έχει κηρύξει «ιερό πόλεμο» στους ομοφυλόφιλους, δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει το γεγονός ότι χθες υπογράφηκε το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλου ζευγαριού στην Αθήνα, υπενθυμίζοντας τι περιμένει όσους το υπογράφουν… «Δεν θα τελούμε εξόδιο ακολουθία για εκείνους που γνωρίζουμε ότι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με άτομο του ίδιου φύλου», είπε.

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την τοποθέτηση σταυρού στη Ροτόντα, ζήτημα για το οποίο έχει προειδοποιήσει ότι θα ζητήσει ακόμη και δημοψήφισμα, είπε: «Αυτοί που δεν θέλουν τον σταυρό, μάζεψαν 600 υπογραφές. Εγώ σε τρεις μέρες μπορώ να σας έχω 50.000. Αν δεν μπει ο Σταυρός, 600.000!».

Δείτε τη συνέντευξη: