Με συνθήματα και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον Λουκά Παπαδήμο διαδηλωτές έξω από το κτίριο του ΙΟΒΕ στο Κεφαλάρι, όπου ο τεχνοκράτης πρώην πρωθυπουργός βραβεύτηκε από το Ίδρυμα με το «Αριστείο ΙΟΒΕ» για «τις πολύπλευρες υπηρεσίες του στη χώρα».

Ads

 
Έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί μέλη του ΕΠΑΜ, του κινήματος «Δεν Πληρώνω», των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και των «Αγανακτισμένων Μοτοσικλετιστών». Οι διαδηλωτές παρέμεναν σε απόσταση από το κτίριο λόγω και της ισχυρής παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων.
 
Από την πλευρά του, ο Λουκά Παπαδήμος στην ομιλία του κατά τη βράβευσή του έκανε λόγο για την ανάγκη συναίνεσης σε επίπεδο κοινωνίας και πολιτικής ώστε να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα της Ελλάδας.
 
Τάχθηκε υπέρ της αυστηρής εφαρμογής του προγράμματος, το οποίο όμως, όπως είπε, θα πρέπει να εμπλουτιστεί με μέτρα κατά της ανεργίας, τόνωσης της ζήτησης και της αύξησης της παραγωγής.
 
Καταλήγοντας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έξοδο από την κρίση, σημειώνοντας ωστόσο πως έχουν ακόμη να γίνουν πολλά. «Μόνο με ευχές, ιδεολογήματα και αστήριχτες ελπίδες δουλειά δεν γίνεται. Μπορεί να δημιουργήσουν ψευδαισθήσεις ότι υπάρχουν λύσεις για προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα για καιρό», δήλωσε.