Διά σφύρας και άκμονος πέρασε τα ξημερώματα του Σαββάτου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στον απόηχο της ψηφοφορίας για την εξουσιοδότηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου να διαπραγματευτεί την ελληνική πρόταση με τους εκπροσώπους των θεσμών, για να κλείσει η συμφωνία.

Ads

251 «ναι», δυο «όχι», οκτώ «παρών» και επτά απόντες από το ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, με τον Αλέξη Τσίπρα να υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους πως εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η διαπραγμάτευση και η συμφωνία με τους δανειστές. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τις όποιες αλλαγές εντός ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνησης μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης.

Τα πρωτοσέλιδα των σαββατιάτικων εφημερίδων ασχολούνται εκτενώς με το ολονύχτιο θρίλερ στη Βουλή αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν πριν από την συνεδρίαση της Ολομέλειας. Στις υπόλοιπες ειδήσεις, εξάλλου, δεσπόζουν – μεταξύ άλλων – τόσο το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, όσο και η είδηση του θανάτου του σπουδαίου ηθοποιού Ομάρ Σαρίφ.

image

Ads

«Το εξπρές του μεσονυκτίου», γράφει στην πρώτη σελίδα της η «Εφημερίδα των Συντακτών και σημειώνει: «Με απώλειες εξουσιοδοτήθηκε τα ξημερώματα η κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις – Αλέξης Τσίπρας: Μπροστά μας έχουμε ναρκοπέδιο, κάναμε και λάθη – Τσακαλώτος: Είναι δύσκολη συμφωνία, με επώδυνα μέτρα και δεν χωρούν θριαμβολογίες».

image

«Χωρίς επιστροφή – Παρά τις 17 απώλειες (ΣΥΡΙΖΑ) στην ψηφοφορία της Βουλής» τιτλοφορείται το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» του Σαββάτου. Η εφημερίδα γράφει: «Αποφασισμένος ο Αλ. Τσίπρας να τηρήσει με κάθε κόστος τη δέσμευσή του προς τον λαό, αλλά και την εντολή του ‘Όχι’ για καλύτερη και βιώσιμη συμφωνία – Στο Eurogroup σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση».

image

«Ολονύχτιο θρίλερ στη Βουλή για την πρόταση», γράφει στο κύριο άρθρο της η «Καθημερινή» και υπογραμμίζει: «Δραματικοί τόνοι Τσίπρα – Αντιδράσεις από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ μέχρι το παρά ένα της ψηφοφορίας».

image

«Με σφραγίδα συναίνεσης η εντολή για συμφωνία., γράφει το «Έθνος» του Σαββάτου στην πρώτη σελίδα του.

image

«Οι δέκα ημέρες που συγκλόνισαν τη χώρα», υπογραμμίζουν στο πρωτοσέλιδό τους «Τα Νέα του Σαββάτου».

image

«Λάβα! – Ηφαιστειακές εκρήξεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ», γράφει το σαββατιάτικο φύλλο της «Δημοκρατίας».

image

«Μαχητικό – Λαϊκό Όχι στο νέο μνημόνιο», τιτλοφορείται ο σημερινός «Ριζοσπάστης».

image

image

«Βαρύ το αντάλλαγμα», γράφει η «Ναυτεμπορική» στην πρώτη σελίδα της, ενώ η «Ημερησία του Σαββάτου» σημειώνει: «Η πιο μεγάλη ώρα – Σήμερα στο Eurogroup η τελική απόφαση».