Αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση προσπαθήσει να εμφανίσει «αύξηση» των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας είναι η ανάρτηση του διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Χαλκίδας, Μπάμπη Ψαράκη.

Ads

Αυτό που προκύπτει από την ανάρτηση είναι ότι η κυβέρνηση μετατρέπει τις ΜΕΘ σε ΜΕΘ κοροναϊού, με ελλιπές προσωπικό, τόσο σε αριθμό, όσο και σε εμπειρία, αντί της στελεχωσής τους με μόνιμο, εξειδικευμένο προσωπικό.

Η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Σίγουρα η πιο κατάλληλη επιλογή ήταν η νεοσύστατη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Χαλκίδας 45 μέρες μετά την έναρξη λειτουργείας της να μετατραπεί σε ΜΕΘ Covid 6 κλινών με σύνθεση 3 αποσπασμένους γιατρούς και 1 επικουρικό εκ των οποίων οι 2 δεν έχουν καμία προηγούμενη εμπειρία ΜΕΘ το δε νοσηλευτικό προσωπικό ακόμη να εξοικειώνεται με τα μηχανήματα; Και γιατί να διακοπεί αυτή η γεμάτη φιλότιμο προσπάθεια; Για να βοηθηθεί η πληθυσμιακά 25 φορές μεγαλύτερη περιφέρεια Αττικής. Αυτό θα μπορούσε να ευνοεί την διασπορά του ιού; Να μεταφέρεις δηλ. διασωληνωμένους πάσχοντες από περιοχή με ψηλό ρυθμό μετάδοσης σε άλλη με χαμηλό;

Ads

Κατά την ταπεινή μου γνώμη ΛΑΘΟΣ. Για τους ασθενείς της, το προσωπικό της και τον όποιο εθνικό σχεδιασμό.

Έπρεπε αυτή η νεαρή ΜΕΘ να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό να της δοθεί χρόνος να ορθοποδήσει να βοηθηθεί το ελπιδοφόρο ξεκίνημά της και αφού αποκτούσε στοιχειώδη ομοιογένεια και τους απαραίτητους αυτοματισμούς που χρειάζεται καθε ομάδα δράσης να μπει στον αγώνα.

Μ αυτή την απόφαση απλώς στρογγυλεύει ο αριθμός των νέων κλινών δηλ 40 αντί 34 και καίγεται η προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας ΜΕΘ.

Ως παληά καραβάνα δεν έχω σχεδόν τίποτε να χάσω. Στεναχωριέμαι γιατί μπορεί να χαθεί η προσπάθεια θαυμάσιων νέων συναδέλφων γεμάτων όρεξη φιλότιμο και γνώση.

Είναι μόνο μια απόλυτως προσωπική γνώμη ενός ανθρώπου με πάρα πολλά χρόνια δουλειάς σε ΜΕΘ, εμπειρία από δημιουργία άλλης και αγάπης για το ΕΣΎ. ΟΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΊΖΟΥΝ.

Και σκέφτομαι ο ολίγος. Δεν θα μπορούσε μια άλλη  Γενική ΜΕΘ με έμπειρο προσωπικό  στην Αττική να μετατραπεί σε Covid;».