Προς την εκδοχή της εκτέλεσης συμβολαίου θανάτου τείνουν οι αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, στην αναζήτησή τους για τα ακριβή κίνητρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του 57χρονου πρώην αστυνομικού που έγινε προχθές τα ξημερώματα στην Παλλήνη.

Ads

Οι αστυνομικοί ψάχνουν ανάμεσα στα μηνύματα, τις τηλεφωνικές συνομιλίες και την ηλεκτρονική αλληλογραφία του θύματος, ωστόσο, το συμβόλαιο θανάτου προκύπτει πιο πιθανό, καθώς στην κατοχή του θύματος βρέθηκε το πορτοφόλι του με περίπου 1.500 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο. Εντύπωση κάνει και το ότι δεν είχε μαζί του το νόμιμο όπλο που κατείχε, δεδομένου ότι επρόκειτο για έμπειρο, πρώην αστυνομικό, ο οποίος εργαζόταν ως στέλεχος στη φρουρά σε γόνο εφοπλιστικής οικογένειας.

Εκτιμάται, λοιπόν, ότι είτε δεν θεωρούσε τον εαυτό του ως πιθανό στόχο είτε ότι δεν περίμενε πως θα δεχθεί επίθεση «εκτός υπηρεσίας» και μετά από διασκέδαση με φίλο του. Ακόμη όμως κι έτσι δεν δικαιολογείται, έλεγαν αξιωματικοί της Ασφάλειας, πώς ο καλά εκπαιδευμένος αξιωματικός βρέθηκε παγιδευμένος.