1. Σε έκθεση της οργάνωσης Human Rights First για την άνοδο των νεοναζί στην Ελλάδα και την Ουγγαρία πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει πως η τοπική οργάνωση στην οποία ήταν γραμμένος έπαιρνε χρήματα από επιχειρηματία μέλος της ΝΔ, ο οποίος μεταξύ άλλων πλήρωνε και το νοίκι για τα γραφεία της. Μέσω της ίδιας έκθεσης η οργάνωση ασκεί κριτική στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας αλλά και στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ουγγαρίας και προτείνει μια σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση του νεοναζιστικού φαινομένου.

Ads

2. Οι Κούρδοι μαχητές με τη συνδρομή της αμερικανικής αεροπορίας αντεπιτίθενται και επιχειρούν την ανακατάληψη της Μοσούλης, την οποία έχουν καταλάβει η τζιχαντιστές. Σε πρώτη φάση έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το φράγμα της Μοσούλης που αποτελεί υψίστης στρατηγικής σημασίας υποδομή. Σημειώνεται επίσης πως η Γερμανία ανακοίνωσε πως τάσσεται κατά της δημιουργίας ανεξάρτητοι Κουρδικού κράτους στο Ιράκ.

3. Στο Άστρος Κυνουρίας 75χρονος πατέρας σκότωσε τον 39χρονο γιο του και στη συνέχεια με συνεργούς όλη την οικογένεια (μητέρα, θείο, θεία και γαμπρό) επιχείρησε να κρύψει τα ίχνη του. Ο πατέρας έβαλε το γιο του μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο έριξε σε κοίτη ξεροπόταμο και το πυρπόλησε. Ο δράστης ομολόγησε την πράξη του και είπε στις αρχές πως σκότωσε το γιο του μετά από φραστικό επεισόδιο.

4. Νέες σφαγές πραγματοποίησαν οι τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ. Στη Συρία εκτέλεσαν μέσα σε διάστημα ημερών πάνω από 700 άτομα, μέλη της φυλής αλ Σεϊτάατ, ενώ στο Ιρακ εκτέλεσαν μέσα σε μια ημέρα περίπου 100 μέλη της κοινότητας των Γιαζίντι. Διαβάστε την Ιστορία των Γιαζίντ: Τους διωγμούς αιώνων και τη «λατρεία στον Σατανά».

Ads

5. Η Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών φέρεται να υπέκλεψε τηλεφωνικές συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και Τζον Κέρι. «Κατά λάθος» ήταν η πρώτη ανεπίσημη αντίδραση από το Βερολίνο στις πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες Τούρκοι αξιωματούχοι παρακολουθούνται από τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών εδώ και πέντε χρόνια.

7 . Μόλις 1 στους 12 ανέργους παίρνει επίδομα ανεργίας σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ και η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει χαλάρωση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος.

8. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε το Φέργκιουσον του Μιζούρι ενώ συνεχίζονται, εδώ και μία εβδομάδα, οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια για τη δολοφονία του 18χρονου αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν.

9. Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά προκαλώντας ζημιές και γράφοντας συνθήματα στους τοίχους. «Δεν πρόκειται ούτε να κάμψουν το ηθικό των εθελοντών συντελεστών του Α.Σ.Μ.Π , ούτε να αναστείλουν την 10χρονη αλληλέγγυα μορφωτική και πολιτιστική δραστηριότητά του , που αναγνωρίζεται από την κοινωνία του Πειραιά και όχι μόνο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Σχολείου.

10. Διαβάστε για τον Νόρμπερτ Χίρσχορν που ανακάλυψε ένα διάλυμα ζάχαρης, αλατιού και νερού για την καταπολέμηση της χολέρας, για την Έριν Μπρόκοβιτς την Κένυας που μάχεται για να αλλάξει τη ζωή των παιδιών που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Τέλος διαβάστε την απάντηση από ερευνητή βιολόγο του Στάνφορντ στην ερώτηση: «Μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν σούπερ ήρωα;»