Μετά το θετικό κλίμα που διαπιστώθηκε στις Βρυξέλλες – και με δεδομένο ότι το PSI θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Μαρτίου και ότι όλες οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το νέο πρόγραμμα θα έχουν ψηφιστεί ως το τέλος του μήνα –  ανοίγει ο δρόμος των εκλογών. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ως πιθανότερες ημερομηνίες για τις κάλπες είναι η 29η Απριλίου και η 6η Μαϊου.

Ads

Δεδομένου, μάλιστα, ότι δεν φαίνεται να προκύπτει αυτοδυναμία στις εκλογές, τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν ήδη αρχίσει να διακινούν σενάρια συγκυβέρνησης.

Εκ μέρους της ΝΔ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής ότι «Η συνεργασία και η συνεννόηση ανάμεσα στα κόμματα κρίνεται απαραίτητη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών».

Για συζητήσεις -ανεπίσημες- σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας των δύο κομμάτων, στις οποίες μετέχουν βουλευτές, συνδικαλιστές, πολιτικά στελέχη, διανοούμενοι και επιχειρηματίες έκανε λόγο στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ίδια εφημερίδα και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ads

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της πρόσφατης συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες είχε δηλώσει: «Όταν η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών. Και άλλες σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εκλογές»