Συνολικά 14 άτομα θα καθίσουν στο εδώλιο για την υπόθεση του Βατοπεδίου σύμφωνα με βούλευμα του Αρείου Πάγου, με το οποίο απορρίπτεται η αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Άρειου Πάγου Γιώργος Μποροδήμος κατά του  βουλεύματος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ads

Ο Γιώργος Μποροδήμος υποστήριζε πως το παραπεμπτικό βούλευμα έχει αντιφάσεις, ελλείψει και λογικά σφάλματα, ενώ σχετική αίτηση είχαν υποβάλλει ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και το δικηγορικό γραφείο Πελέκη. Ωστόσο η αίτηση απορρίφθηκε.

Σε δίκη παραπέμπονται ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης, ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος.

Επίσης στο εδώλιο θα καθίσουν ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Μαντέλη, στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όπως είναι ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και οι Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.

Ads