Ένας Βραζιλιάνος, ο Νέλσον Φελίπε, με μια οργισμένη ανάρτηση στο Facebook δημοσίευσε την παραπάνω φωτογραφία στηλιτεύοντας την «απαράδεκτη εικόνα» στο μετρό στο Ρίο. Η ανάρτηση έγινε σχεδόν αμέσως viral, όμως δεν περνάει από μυαλό σας ο λόγος…

Ads

«Δεν είμαι εμπαθής. Νομίζω πως οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στη ζωή τους, ωστόσο δεν μπορώ να δεχτώ πως θα πρέπει να είμαι μάρτυρας αυτής της σκηνής σε δημόσιους χώρους και να την θεωρούν και φυσιολογική», έγραψε.

Συνεχίζοντας διευκρινίζει την πράξη που τον έχει εξοργίσει: «Δεν θεωρώ κανέναν άρρωστο, όμως θα πρέπει να σέβονται τους κανόνες. Όταν κάποιος αψηφά τις κοινωνικές συμβάσεις, αυτό μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνο. Ποιος θα ευθύνεται αν συμβεί κάποιο ατύχημα, ή ακόμη χειρότερα αν κάποιος σκοτωθεί. Το χειρότερο από όλα είναι πως αποτελεί κακό παράδειγμα για τα παιδιά.

Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να περιμένουν το μετρό πίσω από την κίτρινη λωρίδα. Αυτός ο τύπος στο βάθος δεν μου αρέσει καθόλου. Ακολουθήστε το παράδειγμα των δύο κοριτσιών. Να περιμένετε το μετρό πίσω από την κίτρινη γραμμή και να την περνάτε μόνο όταν η αμαξοστοιχία σταθμεύει και ανοίγουν οι θύρες». 

Ads