Την απόφαση να διοργανώσει «survivor» για τους μαθητές πήρε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας στην Πάτρα. Η κίνηση αυτή συναντά σφοδρές αντιδράσεις τόσο από γονείς όσο και από εκπαιδευτικούς. 

Ads

Ο Σύλλογος Γονέων του δημοτικού σχολείου δημιούργησε αφίσα για τη διοργάνωση που αποκαλείται «survival camp» και σύμφωνα με τους διοργανωτές θα διεξαχθεί εντός του σχολείου την Κυριακή 11 Ιουνίου. 

Η αφίσα καλεί τα παιδιά: «ετοιμάσου να αγωνιστείς, να διασκεδάσεις και να ξεπεράσεις τα όριά σου!». Μάλιστα στο παιχνίδι είναι προσκεκλημένοι και δυο από τους παίκτες που έχουν ήδη αποχωρήσει από το τηλεοπτικό «Survivor».

image

Ads

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, για το θέμα έχει ξεσπάσει διαδικτυακός πόλεμος μεταξύ όσων συμφωνούν κι όσων διαφωνούν με τη διοργάνωση. 

Μάλιστα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης έμαθε για την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων από το διαδίκτυο και γονείς που αντιδρούν. 

Πολλοί είναι αυτοί που θέτουν ζήτημα νομιμότητας καθώς ρωτούν πως ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προχωρά σε μια τέτοια κίνηση χωρίς την έγκριση όλων των γονέων και εκπαιδευτικών του σχολείου αλλά και της αρμόδιας διεύθυνσης εκπαίδευσης.