Μετά από 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Χίο, η οικογένεια Σόδη μεταφέρει μεταφέρει την παραγωγή των φυσικών καλλυντικών από μαστίχα (Mastic Spa) εκτός του νησιού.

Ads

Η μονάδα ιδρύθηκε το 1977 και ήταν το μοναδικό εργοστάσιο  παραγωγής καλλυντικών σε ολόκληρο το Αιγαίο, με υπερπλήρως εξοπλισμένο χημείο. Το 2008 η Mastic Spa διέθετε  δίκτυο 28 καταστημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είχε πωλήσεις 3,5 εκατ. ευρώ, κέρδη 250.000 ευρώ και 40 εργαζομένους.

το 2012 η Mastic Spa τέθηκε σε εκκαθάριση, με χρέη προς τράπεζες, προμηθευτές και πρώην εργαζομένους, καθώς είχε πληγεί από την κρίση και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό από τα πολυκαταστήματα που προσέφεραν φυσικά καλλυντικά τα οποία όμως ήταν πιο φθηνά.

Το πρώτο εξάμηνο του 2012 τα αδέλφια Σόδη έκλεισαν την παλιά εταιρεία και δημιούργησαν τη Χία Γη ΕΠΕ. Διατήρησαν το εργαστήριο παραγωγής καλλυντικών στη Χίο και δύο καταστήματα – το ένα στη Χίο και το άλλο Γιάννενα.

Ads

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Γιώργος Σόδης επικαλείται το πολύπλευρο υψηλό κόστος για την απόφαση μεταφοράς της επιχείρησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: