Την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη ότι οι δηλώσεις του στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο Novartis περί πολιτικών που «τα έπαιρναν» από την εν λόγω  φαρμακοβιομηχανία, αφορούσαν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Παύλο Πολάκη. Σημειώνεται πως ο Άδωνις Γεωργιάδης, λίγη ώρα αργότερα και μετά το σάλο που προκλήθηκε, προχώρησε σε μια πρωτοφανή αυτοακύρωση, λέγοντας πως «δεν έχει στοιχεία για τους ισχυρισμούς του» και πως κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Παύλο Πολάκη για μίζες επειδή… «με κατηγορούν και αυτοί». 

Ads

«Ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ζορίζεται για τα καλά με το σκάνδαλο Novartis, ιδίως μετά τις αποκαλύψεις στο ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης. Και όπως κάθε γνήσιος ακροδεξιός που έχει μελετήσει τον Γκέμπελς, όταν ζορίζεται ξεσπά σε χυδαιότητες για αντιπερισπασμό» σημειώνει χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θα έχει φαίνεται τους λόγους του να αγχώνεται, καθώς η έρευνα της Δικαιοσύνης που τον αφορά παραμένει σε εξέλιξη», προσθέτει και επιτίθεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «που τον ανέχεται». Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εμμέσως την αποπομπή Γεωργιάδη εκτιμώντας πως «τα περιθώρια των ελιγμών στενεύουν» και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό του θέτει το δίλημμα: «Ή τον στέλνει σπίτι του απόψε ή ταυτίζεται πλέον απόλυτα με αυτόν και τις αθλιότητές του, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στο μέλλον».

«Όταν έχεις παραδεχθεί στην ελβετική τηλεόραση πως “η Novartis χρημάτιζε πολιτικούς και γιατρούς αλλά έσωζε και κόσμο” και έχεις καταλάβει πως έβγαλες τα μάτια σου μόνος σου ενώ κλαιγόσουν στα κανάλια πως δεν υπάρχει σκάνδαλο και θα γδάρεις τους εχθρούς σου ζωντανούς, τότε λες -πετώντας την μπάλα στο διάστημα- πως τα πήρε ο Τσίπρας και ο Πολάκης από τη Novartis!», σημείωσε από τη μεριά του ο Παύλος Πολάκης σχολιάζοντας στο «Documento» τους ισχυρισμούς Γεωργιάδη. «Αφενός γελούν και τα κομοδίνα και αφετέρου μάλλον το γνωστό πρόβλημα συμπεριφοράς περνάει πλέον σε άλλη σφαίρα αντιμετώπισης… Χρειάζεται ειδικός επιστήμονας και όχι πολιτικός αντίπαλος!», πρόσθεσε.

Ads

Οι «εικασίες» που ξεσήκωσαν θύελλα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα και με καθυστέρηση τριών ημερών από την προβολή του ελβετικού ντοκιμαντέρ ,στο οποίο μεταξύ άλλων ο ίδιος δήλωσε πως η εν λόγω φαρμακοβιομαχανία «μπορεί να δωροδοκεί πολιτικούς, αλλά την ίδια στιγμή σώζει ζωές, ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπάθησε να βγει από τη δύσκολη θεση κάνοντας λόγο για πιθανό χρηματισμό του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη από φαρμακοβιομηχανίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε δημοσίως τον υπουργό Ανάπτυξης (εις βάρος του οποίου συνεχίζεται η έρευνα για εμπλοκή στο σκάνδαλο Novartis)  να αποκαλύψει τα ονόματα των πολιτικών που κατά τη δηλωσή του χρηματίζονται.

Αυτός ήταν κι ο λόγος που επικαλέστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζοντας σε συνομιλία του με δημοσιογράφους: «Εδώ και μέρες ο κ. Τσίπρας με καλεί δημοσίως να αποκαλύψω ποιοι πιστεύω ότι πιθανόν να χρηματίστηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες (σ.σ. με αφορμή δηλώσεις του σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ). Εγώ δεν απαντούσα τόσες μέρες, γιατί δεν είναι σωστό να κάνουμε πολιτική με εικασίες».

Συνέχισε όμως προχωρώντας με «εικασίες», αναφέροντας:«Αλλά αφού επανέρχεται εκ νέου και θεωρεί τη γνώμη μου τόσο σημαντική, αναγκάζομαι να το πω. Θεωρώ λοιπόν ότι πράγματι μπορεί να χρηματίστηκε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων. Θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν διαφθοράς, καλό είναι κάποτε να μας το εξηγήσουν». 

Το επίμαχο απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ «Η Στρατηγική» με την παραδοχή Γεωργιάδη: