Εξοργισμένοι είναι οι συνάδελφοι του διανομέα που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη με το σχόλιο του Άρη Πορτοσάλτε για το περιστατικό. Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης Πορτοσάλτε είχε δηλώσει σήμερα το πρωί ότι πολλοί διανομείς δεν προσέχουν και πέφτουν πολλές φορές πάνω σε αμάξια.

Ads

Το Δίκτυο εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού καλεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό με δημοσίευση που έκανε να προσφύγει στο ΕΣΡ για προσβολή μνήμης νεκρού.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν στη δημοσίευσή τους ότι «Δεν μπορούμε να πούμε ότι περιμέναμε κάτι λιγότερο απ’ τον εν λόγω “κύριο” ωστόσο, οφείλουμε ως εργαζόμενοι/ες στον επισιτισμό και στον τουρισμό να σημειώσουμε κάποια πράγματα. Ο αγώνας για το μεροκάματο είναι σίγουρα κάτι που αφήνει παγερά αδιάφορο τον κ. Πορτοσάλτε, καθώς δεν μπορεί να διανοηθεί πώς είναι να στηρίζεις στην πλάτη σου μια οικογένεια και ένα νοικοκυριό δουλεύοντας 10 και 12 ώρες την ημέρα για ένα πενιχρό ημερομίσθιο θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια σου τη ζωή».

Στην συνέχεια προσθέτουν ότι «οι Οι δυσμενείς συνθήκες κάτω από τις οποίες οι συνάδελφοι διανομείς καλούνται να φέρουν εις πέρας την βάρδια τους, άλλοτε λόγω της πίεσης που δέχονται από την εργοδοσία ώστε να ανταπεξέλθουν σε έναν υπέρογκο φόρτο εργασίας και άλλοτε λόγω αντικειμενικών συνθηκών όπως η κακοκαιρία ή – εν προκειμένω – ο βαθμός επικινδυνότητας που υπάρχει στο δρόμο  δεν είναι κάτι που μπορούμε να σχολιάζουμε με αυτόν τον κατάπτυστο τρόπο κ. Πορτοσάλτε».

Ads

Αναλυτικά η δημοσίευσή τους:

«Μετά τον τραγικό χαμό του συναδέλφου μας διανομέα στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 31/10/2021 έπειτα από την εμπλοκή του σε τροχαίο δυστύχημα, ο κ. Πορτοσάλτε – χωρίς ίχνος ντροπής – δεν δίστασε να προσπαθήσει να σπιλώσει τη μνήμη του σήμερα (1/11/2021) στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι περιμέναμε κάτι λιγότερο απ’ τον εν λόγω “κύριο” ωστόσο, οφείλουμε ως εργαζόμενοι/ες στον επισιτισμό και στον τουρισμό να σημειώσουμε κάποια πράγματα.

Ο αγώνας για το μεροκάματο είναι σίγουρα κάτι που αφήνει παγερά αδιάφορο τον κ. Πορτοσάλτε, καθώς δεν μπορεί να διανοηθεί πώς είναι να στηρίζεις στην πλάτη σου μια οικογένεια και ένα νοικοκυριό δουλεύοντας 10 και 12 ώρες την ημέρα για ένα πενιχρό ημερομίσθιο θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια σου τη ζωή.

Οι δυσμενείς συνθήκες κάτω από τις οποίες οι συνάδελφοι διανομείς καλούνται να φέρουν εις πέρας την βάρδια τους, άλλοτε λόγω της πίεσης που δέχονται από την εργοδοσία ώστε να ανταπεξέλθουν σε έναν υπέρογκο φόρτο εργασίας και άλλοτε λόγω αντικειμενικών συνθηκών όπως η κακοκαιρία ή – εν προκειμένω – ο βαθμός επικινδυνότητας που υπάρχει στο δρόμο  δεν είναι κάτι που μπορούμε να σχολιάζουμε με αυτόν τον κατάπτυστο τρόπο κ. Πορτοσάλτε.

Ως Δίκτυο εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού καλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) να προσφύγει στο ΕΣΡ για προσβολή μνήμης νεκρού.

Ξέρουμε καιρό ότι η ελληνική δημοσιογραφία βρίσκεται σε κρίση, ωστόσο τέτοια σχόλια δεν θα επιτρέψουμε να ακούγονται σε μια δημοκρατική κοινωνία, η οποία πρέπει να στήνει αναχώματα στον κοινωνικό κανιβαλισμό».

image

Αμετανόητος ο Πορτοσάλτε

Ο δημοσιογράφος, ωστόσο, επανήλθε, όχι για να ζητήσει συγγνώμη, αλλά για να αυτο-θυματοποιηθεί, λέγοντας ότι είναι θύμα συστήματος που δολοφονεί χαρακτήρες. Μάλιστα, είπε ότι πρόκειται για τον ίδιο σύστημα που επιτίθεται στον καθηγητή πνευμονολογίας Θόδωρο Βασιλακόπουλο.

«Ξαναδέχθηκα επίθεση από το ίδιο σύστημα που την πέφτει στον Βασιλακόπουλο, δηλαδή, της δολοφονίας του χαρακτήρα. Χθες δεν είπα τίποτα περισσότερο από αυτό που ζούμε όλοι, απλώς βγαίνει ο τρελός και τα λέει».