Οργή έχουν προκαλέσει τα υποτιμητικά και προσβλητικά σχόλια στο Twitter του Πέτρου Κορμικιάρη, δημοσιογράφου και στελέχους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, για τους γονείς του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά. Ο Κορμικιάρης, που διορίστηκε το 1991 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, στο βιογραφικό του δηλώνει περήφανα πρώην μέλος της ΟΝΝΕΔ, ενώ σήμερα, όπως αποκαλύπτεται και από προηγούμενα μηνύματά του στο Twitter, υποστηρίζει τους νεοναζί. «Χρυσή Αυγή – Δύναμη Προοπτικής», όπως γράφει σε ένα από τα πολλά προκλητικά «τιτιβίσματά» του. Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς παρέπεμψε στο πειθαρχικό μετά από εισήγηση του ΓΓΕΕ, Ελευθερίου Κρέτσου τον Πέτρο Κορμικιάρη με το ερώτημα της οριστικής παύσης. 

Ads

Ο Πέτρος Κορμικιάρης, που εργάζεται στην Γενική Γραμματεία ως αναπληρωτής προϊστάμενος διεύθυνσης τεχνικής υποστήριξης και υπεύθυνος του τμήματος Μέριμνας Χώρων και Μέσων, σε τελευταίο μήνυμά του στο Twitter χαρακτήρισε «δακρύβρεχτο μελό» την κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα, υποστηρίζοντας παράλληλα πως «ο γιος της προκαλούσε με τα τραγούδια του». Μάλιστα έκλεισε το μήνυμα του γράφοντας: «Βρε Ούστ».

Μετά την κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα είχε γράψει: «Γιατί οι αρμόδιοι εισαγγελείς δεν συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον πατέρα του Φύσσα μετά την ομολογία του για τις ευθύνες διαπαιδαγώγησής του;». Ακόμη με τελευταίο του μήνυμα στο Twitter χαρακτήρισε «ατύχημα» τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Άλλα μηνύματά του στο Twitter: