Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η ΕΛΑΣ τις φωτογραφίες από το «οπλοστάσιο» του Γιώργου Πετρακάκου, που κατασχέθηκε στον Βόλο, τη Φθιώτιδα και την Αγία Παρασκευή. 

Ads

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Γ. Πετρακάκος, στενός συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη,   καθώς και άλλα δύο άτομα, συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε πολυκατοικία στο κέντρο του Βόλου.

Πρόκειται για τον καταζητούμενο της κινηματογραφικής ληστείας του Διστόμου, τη σύντροφό του και έναν ακόμα άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν έχει απασχολήσει τις αρχές.

Στο μεταξύ, οι έρευνες συνεχίζονται στον Βόλο (σε οικία, αποθήκη και λυόμενο) καθώς και σε αγροικία στον Μώλο Φθιώτιδας ενώ αναζητείται και κρησφύγετο στην Αττική. Η αστυνομία εκτιμά ότι αυτό το κρησφύγετο μπορεί να έχει ενοικιαστεί με τα ονόματα που αναγράφονται στις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στο σπίτι του Βόλου. 

Ads

Τα δύο όπλα που εντοπίστηκαν είναι «καθαρά», καθώς από την έρευνα των εγκληματολογικών εργαστηρίων διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες ενέργειες.

Ο Πετρακάκος, η σύντροφός του και οι άλλοι δύο συλληφθέντες κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο Βόλο αντιμετωπίζουν τρεις κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος και σειρά πλημμελημάτων.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά, κατά περίπτωση, τα αδικήματα των τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης οπλοκατοχής και διακεκριμένης κλοπής. Στις κατηγορίες πλημμεληματικού βαθμού περιλαμβάνονται και τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία καθώς και της πλαστογραφίας.

Τα ευρήματα: 

image

image

image

image

image

image

image

image

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο σχετικό gallery: