Αποφασισμένος να μην δεχτεί μια «άδικη και απάνθρωπη λύση, για τα κόκκινα δάνεια», δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο πρωθυπουργός έχει αναφέρει σε συνεργάτες του ότι είναι αισιόδοξος ότι τελικά θα κάμψει τις αντιρρήσεις των εταίρων και θα εξασφαλίσει μια δίκαιη πολιτική λύση.    

Ads

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η πρόθεση του είναι η δημιουργία μιας ομπρέλας προστασίας για τους δανειολήπτες οι οποίοι δικαιολογημένα καθυστερούν την καταβολή των δόσεων για τα στεγαστικά τους δάνεια.

«Καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο -για πρώτη φορά- να ικανοποιήσουμε τα 46 από τα 48 προαπαιτούμενα παρά τις προφανείς δυσκολίες και γνωρίζοντας την επιβάρυνση των πολιτών. Δεν πρόκειται να δεχθούμε μια άδικη και απάνθρωπη λύση για τα κόκκινα δάνεια στην οποία επιμένουν οι τεχνοκράτες. Το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα με πολιτικό τρόπο για να επικρατήσει κλίμα σταθερότητας και κοινωνικής συνοχής», φέρεται να ξεκαθάρισε μιλώντας σε συνεργάτες του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα επιχειρήσει να περιγράψει με ενάργεια όλες τις πτυχές του «καυτού» φακέλου στον Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα την Τρίτη και την Τετάρτη.

Πληροφορίες του Έθνους αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει μάχη, όχι μόνο για την προστασία των κατοικιών σε λαϊκές συνοικίες όπως το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, αλλά και για τους δανειολήπτες των μεσαίων στρωμάτων, που ζουν για παράδειγμα στο Χαλάνδρι ή σε άλλες αστικές περιοχές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στην προστασία προνομιούχων δανειοληπτών που διαθέτουν πολυτελείς κατοικίες σε ακριβές περιοχές.

Ads