Την άγρια δολοφονία της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου ομολόγησε ο 27χρονος, ελληνικής καταγωγής, Χ.Π., όπως ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής της Ασφάλειας Ξάνθης, Γιώργος Γκοδοσίδης. Η άτυχη γυναίκα που είχε πάει για τις ημέρες των γιορτών στους γονείς της στην Ξάνθη βιάστηκε και κακοποιήθηκε μέχρι να βρει τον θάνατο όταν ο Χ.Π. την πυρπόλησε ζωντανή στην αυλή της πολυκατοικίας της τα ξημερώματα της Πέμπτης. «Ένας αλήτης έκοψε το χαμόγελό της», δηλώνει ο αδερφός της Ζωής Δαλακλίδου στον τοπικό Τύπο, ενώ ο δράστης ανέφερε στην αστυνομία κατά την ομολογία του ότι «έτσι μου ήρθε εκείνη την ώρα». Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κηδεία της.

Ads

 
Ο 27χρονος είναι κάτοικος της περιοχής όπου έγινε το έγκλημα και συγκεκριμένα της οδού Περικλέους. Συνελήφθη χάρη στα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε μία μηχανή έξω από σπίτι του θύματος. Ο ίδιος διατηρούσε μανάβικο στην οδό όπου διέμεναν οι γονείς της άτυχης γυναίκας, ενώ στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού μιας φοιτήτριας, αλλά δεν είχε προφυλακιστεί.
 
Χθες το βράδυ, όταν οι αστυνομικοί τον μεταβίβασαν στο σπίτι του για συλλογή στοιχείων κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να τον λιντσάρουν.

Tο απόγευμα της Παρασκευής, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο 27χρονος μεταφέρθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης. Εκατοντάδες Ξανθιώτες συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο και προσπάθησαν να τον λιντσάρουν. Ένας εξ αυτών κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και χτύπησε με δύναμη το δράστη, ο οποίος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.
 
Το έγκλημα
 
Η γυναίκα, που έμενε μόνιμα στην Θεσσαλονίκη και είχε πάει στην Ξάνθη για να περάσει τις γιορτές με τους γονείς της, το βράδυ της Πέμπτης είχε βγει έξω με μια φίλη της. Την αποχαιρέτησε λίγα μέτρα μόνο από το σπίτι της στις 4:30 τα ξημερώματα στην οδό 40 Εκκλησιές. Τότε ο Χ.Π. την ακινητοποίησε και την οδήγησε στη διπλανή πιλοτή, όπου την ξυλοκόπησε άγρια.
 
Σε λιπόθυμη κατάσταση, η άτυχη κοπέλα κακοποιήθηκε σεξουαλικά με πολύ βάναυσο τρόπο -χρησιμοποιώντας κάποιο αντικείμενο-, με αποτέλεσμα να της προκληθεί ακατάσχετη αιμορραγία. Στην συνέχεια ο θύτης την περιέλουσε με βενζίνη που συνέλεξε από παρακείμενο μηχανάκι και την πυρπόλησε ενώ ήταν ακόμη ζωντανή.
 
Τότε εκείνη ανέκτησε τις αισθήσεις της από τους πόνους και φλεγόμενη άρχισε να τρέχει στην πιλοτή ουρλιάζοντας με όση δύναμη της απέμενε και προσπαθώντας απεγνωσμένα να βγάλει τα ρούχα της για να σωθεί.
 
Γείτονας που άκουσε τις φωνές της βγήκε στο μπαλκόνι και προσπάθησε με έναν κουβά νερό να τη σώσει. Την ίδια ώρα είχαν κατέβει από το διαμέρισμά τους ο πατέρας και ο αδελφός του θύματος, έχοντας ακούσει για φωτιά σε μηχανάκι, με σκοπό να βοηθήσουν στην κατάσβεση.
 
Πήραν το λάστιχο και έσβησαν τις φλόγες από το δίκυκλο, χωρίς να περάσει από το μυαλό τους ότι η απανθρακωμένη σορός που βρισκόταν 5 μέτρα μακριά ανήκε στην κόρη και αδελφή τους.
 
Ο Θεολόγος Δαλακλίδης, γνωστός σε ολόκληρη την κοινωνία της Ξάνθης έμπορος ξηρών καρπών και εδεσμάτων της Ανατολής, έμαθε τι είχε συμβεί όταν είδε τα κλειδιά της κόρης του, που είχαν μείνει ακόμα στην κλειδαριά της εξώπορτας, και κατέρρευσε.
 
Ο αδερφός της Ζωής Δαλακλίδου μιλώντας στο Thraki Today είπε ότι «η αδερφή μου δεν είχε σχέσεις εδώ. Τα λέγαμε όλα μεταξύ μας. Εάν δεν ήταν εκείνη θα ήταν η επόμενη κοπέλα που θα περνούσε». «Ήταν μέσα στην χαρά και το χαμόγελο και ένας αλήτης της έκοψε την ζωή», συμπληρώνει.
 

 
«Διαπίστωσα κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σεξουαλική κακοποίηση και εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού στο μεγαλύτερο μέρος του σώματος, στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Ο θάνατος του θύματος αποδίδεται στον συνδυασμό των κακώσεων, της αιμορραγίας από τη σεξουαλική κακοποίηση και στα εγκαύματα», αναφέρει στο πόρισμά του ο ιατροδικαστής, ο οποίος σχολίασε ότι είναι το πιο αποτρόπαιο έγκλημα που έχει δει στην επαγγελματική του πορεία. 

Ads

Θρήνος στην κηδεία
 
Η κηδεία της Ζωής Δαλακλίδου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Χιλιάδες κόσμου, φίλοι και συγγενείς παρευρέθηκαν στην νεκρώσιμη ακολουθία για να στηρίξουν την οικογένεια που ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη.