Ομολόγησε την πράξη του και παραδέχτηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή, ο 45χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη του Κερατσινίου. Το γεγονός παραδέχτηκε και ο υπ. Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποιος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η πολιτεία δεν θα μείνει απαθής. Έφοδο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Μεσογείων και σταθμό Λαρίσης πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ. Οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας. Το χρονικό της δολοφονίας. Διαψεύδει ανάμειξη μελών της η Χρυσή Αυγή παρά τα στοιχεία που προκύπτουν. Οι πολιτικές αντιδράσεις. Επίθεση Χρύσανθου Λαζαρίδη στο ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη δολοφονία. Μαρτυρίες. Τι λέει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα on camera. Όλες οι εξελίξεις στο tvxs.gr

Ads

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα την ώρα που στην Παναγή Τσαλδάρη 60 βρισκόταν σε εξέλιξη επεισόδιο-συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων ατόμων, ο δράστης κατέφθασε στο σημείο με το αυτοκίνητό του και αφού το στάθμευσε, κατέβηκε και με ένα μαχαίρι που είχε μαζί του κατάφερε χτυπήματα στο θύμα. Μεταξύ, άλλων σημείωσε ότι ο δράστης ομολόγησε την πράξη του και παραδέχτηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις μαρτυρίες. Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι η σύζυγός του κατέθεσε ότι στο σπίτι τους υπήρχε έντυπο υλικό συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, τα οποία απομάκρυνε εκείνη μετά το περιστατικό και αναζητούνται. Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας

Αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, ονομάζεται Γεώργιος Ρουπακιάς. Στο μεταξύ, την ίδια ώρα, καταγγελίες αναφέρουν ότι η ομάδα ΔΙΑΣ ήταν μπροστά στο περιστατικό και δεν παρενέβη μέχρι τη στιγμή που το θύμα έπεσε στο έδαφος από τις μαχαιριές του δράστη. Μάλιστα σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες μόνο μία γυναίκα αστυνομικός ήταν εκείνη που προέταξε το όπλο της στον 45χρονο δράστη καταφέρνοντας να τον ακινητοποιήσει και στη συνέχεια να τον συλλάβει.

Ο πατέρας του θύματος, Παναγιώτης Φύσσας, σημείωσε σχετικά: «Οι αστυνομικοί έμαθαν ότι θα γίνει φασαρία και μετά, όπως μου είπαν, αφού έβγαλε το μαχαίρι κατέβηκε μια αστυνομικός με το πιστόλι και του λέει: ε, όχι και μαχαίρι. Η κοπέλα του γιου μου τους έλεγε, χωρίστε τους, δεν βλέπετε τι γίνεται; Και της απάντησαν ότι είναι πολλοί, πώς να τα βάλουμε μαζί τους».


 
Τι λέει η Χρυσή Αυγή
 

Η Χρυσή Αυγή έσπευσε με ανακοίνωσή της να διαψεύσει τα περί εμπλοκής της στο φονικό και μάλιστα προανήγγειλε  προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον όσων «την εμπλέκουν καθ’ οιοδήποτε τρόπο στο έγκλημα», κάνοντας λόγο για «άθλιους συκοφάντες». Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης. Ωστόσο λίγο αργότερα ο δολοφόνος ομολόγησε πως ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής. 

Πατέρας Φύσσα: Ο γιατρός είπε ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό

Ads

«Μου είπαν ότι έβλεπαν τη μπάλα και κάποιος από την παρέα του είπε κάτι για τους Χρυσαυγίτες. Κάποιος ειδοποίησε τους Χρυσαυγίτες» σημειώνει μεταξύ άλλων ενώ τονίζει πως ο γιατρός του είπε πως πρόκειται «για επαγγελματικό χτύπημα».  

Μαρτυρίες
 
Τη μαρτυρία, αυτόπτη μάρτυρα δημοσιεύει η ιστοσελίδα indymedia, χωρίς να δημοσιοποιεί τα στοιχεία του. 
 
«Γύρω στις 12.00, ομάδα περίπου 15-20 φασιστών, με μαύρες μπλούζες – παραλλαγή παντελόνια και αρβύλες, βρίσκονταν στην Π. Τσαλδάρη. Εκείνη την στιγμή ο Killah P περνούσε με τη σύντροφο του και άλλο ένα ζευγάρι όταν είτε αναγνωρίστηκε, είτε αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες του τύπου «τι θέλετε εδώ εσείς, δεν χωράτε σε αυτή τη γειτονιά. Αμέσως οι φασίστες κυνήγησαν τα 4 άτομα και γενικότερα έπαιξε κυνηγητό ανεβαίνοντας την Π. Τσαλδάρη με κατεύθυνση την Γρ. Λαμπράκη. Κάποια στιγμή από κάποιο στενό βγήκαν ακόμα καμιά 10αριά φασίστες και περικύκλωσαν τα παιδιά. Εκείνη την στιγμή εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, σταμάτησε, ο οδηγός κατέβηκε και μαχαίρωσε τον Killah P μια φορά στην καρδιά και μια φορά στην κοιλιά (η μαχαιριά στην κοιλιά είχε σχήμα Γ). Το όλο σκηνικό έγινε παρουσία αστυνομικών της ΔΙΑΣ οπού αφού έγινε ότι έγινε και αφού οι περισσότεροι φασίστες είχαν φύγει έπιασαν τον δολοφόνο (κάποιοι λένε ότι ο Κillah P πριν καλά καλά συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε γίνει έδειχνε τον δολοφόνο του και με αυτόν τον τρόπο οι μπάτσοι τον δέσανε). Το ΕΚΑΒ έκανε 35 λεπτά να εμφανιστεί και μετά από αρκετή ώρα έφτασε στο σημείο η πληροφορία ότι είναι νεκρός». (Διαβάστε: Απάντηση του ΕΚΑΒ)

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει: «Υπήρχε αστυνομία πάνω από 20 μηχανές ΔΙΑΣ και τουλάχιστον 7-8 περιπολικά. Άργησε όμως να έρθει το ασθενοφόρο που έκανε πάνω από τρία τέταρτα τουλάχιστον. Μια κοπέλα τον κρατούσε αγκαλιά, προσπαθούσαν να σταματήσουν ταξί όμως κανένα δεν σταματούσε γιατί το παιδί ήταν μέσα στα αίματα».


 

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο tvxs.gr 

Ο Παύλος Φύσσας
image

Το χρονικό της δολοφονίας

Η εν ψυχρώ δολοφονία συνέβη στην οδό Π. Τσαλδάρη στην Αμφιάλη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το θύμα βρισκόταν σε καφετέρια. Χρυσαυγίτες τον αναγνώρισαν και άρχισαν να συγκεντρώνονται στο σημείο. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως προηγήθηκε αντιπαράθεση ενώ άλλες μιλούν για ενέδρα. Ο 34χρονος επιχείρησε να φύγει με την παρέα του – πέντε ή έξι άτομα – ωστόσο τους ακολούθησε μια ομάδα χρυσαυγιτών.
 
Ο δράστης, ένας από την ομάδα, φέρεται να βγήκε από ένα αυτοκίνητο και να μαχαίρωσε το θύμα στο στήθος. «Ψυχορραγούσε μπροστά στα μάτια μας, καμιά σαρανταριά άτομα συγκεντρωμένοι να παρακολουθούμε το παιδί να σβήνει και εμείς ανήμποροι να τον βοηθήσουμε, έφευγαν τα τριάντα του χρόνια μπροστά στα μάτια μας από την μαχαιριά του φασίστα και εμείς όλοι κέρινοι να κοιτάζουμε απλά δίχως να μπορούμε να βοηθήσουμε» έγραψε μια αυτόπτης μάρτυρας στο facebook.
 
Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο (Κρατικό Νικαίας) όπου και υπέκυψε στα τραύματά του. Ωστόσο πρόλαβε να υποδείξει τον δράστη ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία. Πρόκειται για έναν άνδρα γύρω στα 45 ο οποίος έφερε μαχαίρι. Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης άφησε το αυτοκίνητο του στον τόπο του εγκλήματος. Ομάδα αστυνομικών στην αρχή φρουρούσε το αυτοκίνητο, αλλά στις 04.00 το πρωί το μετακίνησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Αναζητούνται κι άλλα άτομα για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση. 

Νέες διαδηλώσεις στις 18.00

Διαδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη το απόγευμα στο σημείο της δολοφονίας. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις. (Αθήνα (Κερατσίνι) Παναγή Τσαλδάρη/ Θεσσαλονίκη (Καμάρα)/ Λάρισα Πλατεία Ταχυδρομείου/ Κοζάνη Κεντρική Πλατεία/ Μυτιλήνη Πλατεία Σαπφούς / Κρήτη (Χανιά) Πλατεία Αγοράς/ Κομοτηνή / Πρέβεζα/ Χανιά κ.α.) 

Το κάλεσμα
 
Καταγγέλλουμε την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου, χτες στο Κερατσίνι από φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής, χτυπάει σε εργατικές λαϊκές γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στην βάρβαρη πολιτική.
 
Να μην τους περάσει.

Ο λαός έχει την δύναμη να τους τσακίσει. Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση για να τους πετάξει έξω, αυτούς και την σάπια ιδεολογία τους, να μην περνάει πουθενά το ναζιστικό δηλητήριο.
 
Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.30 το απόγευμα στην Πλατεία Ζαρντέν (τριγωνάκι, πλ. Νίκης οδός Τσαλδάρη) στην Αμφιάλη.
 
Τα σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών-Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Πανελλαδική Ένωση Ελαιοργοσαπουνοποιών, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, Σωματείο Λογιστών Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει κάλεσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 στην Ροτόντα. Πλήθος συγκεντρώσεων προγραμματίζονται σε πόλεις όλης της επαρχίας. 

Φωτογραφίες από τον κόσμο που βρίσκεται συγκεντρωμένος στο σημείο της δολοφονίας

image

image

image

image

Tweets about “#KillahP”