Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη, καθώς ο δράστης συνελήφθη από τις αρχές και ομολόγησε το έγκλημα. 

Ads

Την Τρίτη το πρωί οι αστυνομικές αρχές προσήγαγαν τρία άτομα, εκ των οποίων ο ένας θεωρούνταν από τους άνδρες του τμήματος των Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 32χρονης γυναίκας. 

Ο 58χρονος άντρας τελικά ομολόγησε την στυγερή του πράξη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία. Ο 58χρονος αναμένεται να οδηγηθεί -πιθανότατα αύριο- ενώπιον τακτικού ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Για 25 ευρώ…

Σύμφωνα με τα στοιχεία το κίνητρο ήταν η ληστεία. Μάλιστα, ο δικηγόρος του πατέρας της 32χρονης, Απόστολος Λύτρας, είπε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ότι η τσάντα που έκλεψε ο δράστης είχε μέσα μόλις 5 ευρώ ενώ το κινητό της άτυχης γυναίκας το πούλησε στην Ομόνοια για μόλις 20 ευρώ.

Ads

Ο 58χρονος ‘Ελληνας δράστης είναι σεσημασμένος, τοξικομανής και δεν έχει μόνιμη κατοικία. Εξετάζεται  η δράση του και σε άλλα κοιμητήρια. 

Ο δράστης επιτέθηκε στην γυναίκα, όταν εκείνη πήγε στο μνήμα φίλου της, ενώ της πήρε την τσάντα με όλα τα προσωπικά αντικείμενά της. Η Δώρα Ζέμπερη προέβαλε αντίσταση και τότε εκείνος την κατακρεούργησε μαχαιρώνοντάς την 14 φορές.

Ο δολοφόνος, το πρόσωπο του οποίου έχει καταγραφεί από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το κοιμητήριο, πήγε στη συνέχεια στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 32χρονης και το πούλησε σε κλεπταποδόχο. Το κινητό της Δώρας έκλεισε περίπου 15 λεπτά μετά το έγκλημα.

Οι αστυνομικοί είδαν από κάμερα καταστήματος της Ομόνοιας ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο με αυτό που είχαν δει από τις κάμερες απέναντι από το κοιμητήριο και τότε εστίασαν τις έρευνές τους στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου και τον εντόπισαν σήμερα.

Κατόρθωσαν να εντοπίσουν το μαγαζί στην οδό Μενάνδρου, στο οποίο πούλησε ο δράστης το κινητό και έτσι σιγά σιγά να φτάσουν στα ίχνη του. Αρχικά, ο δράστης προσήχθη, ενώ η προσαγωγή πρόκειται να μετατραπεί σε σύλληψη.

Πατέρας 32χρονης: Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δολοφόνος

«Θέλω να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δράστης, έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη», είπε ο Κώστας Ζέμπερης, πατέρας της άτυχης εφοριακού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο πατέρας της εφοριακού συνέχισε λέγοντας: «Αισθάνθηκα πικρία το προηγούμενο διάστημα για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκα από μερίδα δημοσιογράφων και ο δικηγόρος μου έχει εν λευκώ εξουσιοδότηση να απαντήσει ανάλογα».

Ο κ. Ζέμπερης ξεκίνησε την συνομιλία ευχαριστώντας την Ελληνική Αστυνομία για την διαλεύκανση της υπόθεσης.