Τον δρόμο του εισαγγελέα παίρνουν οι δύο δράστες της δολοφoνίας 44χρονου υπαλλήλου σε κατάστημα ψιλικών  στην Τούμπα, κατά την διάρκεια ληστείας, καθώς ομολόγησαν την πράξη τους στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Ads

Οι αστυνομικές αρχές είχαν ήδη διαπιστώσει από ανάλυση βιντεοληπτικών υλικών πως οι δράστες ήταν δύο, καθώς σε κοντινή απόσταση από το κατάστημα βρισκόταν και ο τσιλιαδόρος. Μετά από πληροφορίες και στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση των αστυνομικών που ερευνούσαν την υπόθεση, πρώτα εντοπίστηκε χθες το βράδυ ο 35χρονος Έλληνας τσιλιαδόρος που συνελήφθη και κατόπιν τα ξημερώματα, εντοπίστηκε το σπίτι που κρυβόταν ο 27χρονος Αλβανός δράστης, έγινε αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθη.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για ανάκριση, κατά την οποία ομολόγησαν τις πράξεις τους. Ο 27χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως δεν το ήθελε και πως κατά την διάρκεια την συμπλοκής και καθώς χτυπούσε στο κεφάλι το θύμα του με την λαβή του όπλου, αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσει εξ επαφής στο κεφάλι.

Οι δύο συλληφθέντες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν ξανά τις Αρχές για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών, ενώ σχηματίζεται σχετική δικογραφία σε βάρος τους και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα. Αργότερα αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην οδό Γρ. Λαμπράκη, στην Τούμπα, όταν άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά διέρρηξε κατάστημα με ψιλικά είδη και απείλησε τον 44χρονο υπάλληλο με πυροβόλο όπλο προκειμένου να του παραδώσει τα χρήματα του ταμείου. Ο ένοπλος χτύπησε με τη λαβή του πιστολιού τον υπάλληλο στο κεφάλι προκαλώντας του κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Τον 44χρονο υπάλληλο εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις του περαστικός, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ και έτσι διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου κατέληξε. Σε βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα, κάμερα ασφαλείας από παρακείμενο στο ψιλικατζίδικο κατάστημα κατέγραψε έντονη κινητικότητα τη στιγμή της ένοπλης ληστείας.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα εμφανίζονται άτομα να κινούνται και να τρέχουν πανικόβλητα, λίγες στιγμές αμέσως μετά το συμβάν. Τα ίδια λεπτά έγινε η κλήση στην ΕΛΑΣ για τη ληστεία.