Τις συνεχείς κυβιστήσεις της ΝΔ αναφορικά με το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας, «καρφώνει» ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Μάριος Σαλμάς, καταδεικνύοντας την επικίνδυνη διπλωματία που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση. 

Ads

Σε εκπομπή όπου παρέστη μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, ο Μάριος Σαλμάς, προσπάθησε να υποστηρίξει ότι η ΝΔ δεν έκανε στροφή στη στάση της, λέγοντας: 

«Δεν υπήρξε κυβίστηση κ. Αποστόλου. Υπήρχε η πάγια θέση της ΝΔ πριν την υπογραφή της συμφωνίας που ήταν αντίθετη με το περιεχόμενο και το πως κατέληξε αυτή η υπογραφή. Είχαμε πει τότε πως από τη στιγμή που υπέγραφε ο πρωθυπουργός τη συμφωνία αυτό αποτελεί τετελεσμένο για τη χώρα». 

Ο Βαγγέλης Αποστόλου, από την πλευρά του, του υπενθύμισε ότι η ΝΔ είχε κάνει λόγο ακόμη και για βέτο, με τον Μάριο Σαλμά να απαντά: 

Ads

«Μπήκε βέτο. Η διπλωματία είναι πιο πολύπλοκη από ότι θέλει ο κ. Αποστόλου να την εμφανίσει. Σημασία έχει ότι επετεύχθη αυτό το οποίο έλεγε η ΝΔ προεκλογικά. Επετεύχθη το βέτο, η μη εισδοχή» της Βόρειας Μακεδονίας. 

«Υποστήριξε ότι η διπλωματία ασκείται πίσω από κλειστές πόρτες και αποκάλυψε ότι το βέτο που δεσμεύτηκε προεκλογικά ότι θα ασκήσει η Ν.Δ. στην πορεία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. ικανοποιήθηκε τώρα από το βέτο της Γαλλίας», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Βαγγέλης Αποστόλου. 

Κι αυτό, ενώ ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται να στηρίζει την Ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας.