«Σύμφωνα με τον Economist η δημοκρατία μας έχει κάνει πρόοδο τον τελευταίο χρόνο, παρά το σκάνδαλο υποκλοπών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την απάντησή του σε ερώτημα της Ράνιας Τζίμα στη διάρκεια του debate για τις παρακολουθήσεις.

Ads

Είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι σκάνδαλο.

Διαβάστε επίσης: Debate: Παρέμβαση Τσίπρα για τις υποκλοπές μετά την απάντηση Μητσοτάκη

Πιο αναλυτικά, η Ράνια Τζίμα τον ρώτησε: «Τότε είχατε πει πως δεν γνωρίζατε τι συνέβη, για μια υπηρεσία που επιλέξατε να την έχετε στην απόλυτη ευθύνη σας. Έχει περάσει καιρός από τότε και σας ρωτώ αν μπορείτε τώρα πριν τις εκλογές να μας πείτε γιατί παρακολουθήθηκε ο αρχηγός του στρατεύματος, γιατί παρακολουθήθηκε ο αρχηγός ενός κόμματος, αν είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία, πρέπει να το ξέρουν οι πολίτες κι ένας εν ενεργεία τότε υπουργός σας».

Ads

Η απάντηση που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η εξής:

«Οι εξηγήσεις που δόθηκαν δεν ήταν επαρκείς. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανένα κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και έπρεπε να βρίσκεται  υπό παρακολούθηση. Όμως μιας και μιλάμε για κράτος δικαίου συνολικά επιστρέψτε μου να πω ότι σίγουρα αυτή η υπόθεση είναι μια σκιά για την κυβέρνησή μας, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει . Όπως το κράτος δικαίου αξιολογείται συνολικά. Σύμφωνα με τον Economist η δημοκρατία μας έχει κάνει σημαντική πρόοδο τον τελευταίο χρόνο, παρά το σκάνδαλο των υποκλοπών. Αυτό σημαίνει ότι όταν βλέπουμε συνολικά το κράτος δικαίου δεν πρέπει να βλέπουμε μια μεμονωμένη περίπτωση». Ανέφερε επίσης ως παράδειγμα τη Μύκονο που – όπως είπε- «αποδείξαμε ότι δεν δεχόμαστε άβατα παραβατικότητας».