Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, «δεξί χέρι» του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, επιτέθηκε στον σύντροφο του Μηνά Χατζησάββα, Κώστα Φαλελάκη. Τον χαρακτήρισε «αξύριστη χήρα», λίγη ώρα μετά την κηδεία του γνωστού ηθοποιού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή από εγκεφαλικό επεισόδιο

Ads

«Μεγάλος ηθοποιός ο Χατζησάββας. Τον έχω δει στο θέατρο κι όποτε έβλεπα στην τηλεόραση πως συμμετέχει σε σειρά, ήταν κίνητρο να τη δω. Τώρα γιατί πρέπει να φάμε στη μάπα την αξύριστη “χήρα” του; Άμα ο εκλιπών ήθελε να μιλήσει για όλα αυτά, θα το είχε κάνει», έγραψε ο Φαήλος Κρανιδιώτης στο Facebook.

image

Αφορμή για ομοφοβικό παραλήρημα του Φαήλου Κρανιδιώτη ήταν οι αναφορές του Κώστα Φαλελάκη στα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετώπισε για να παραλάβει τη σορό του Μηνά Χατζησάβα μετά τον ξαφνικό θάνατό του, καθώς μέχρι σήμερα τα ομόφυλα ζευγάρια δεν αναγνωρίζονταν νομικά. 

Ads

Η ανάρτηση του Κώστα Φαλελάκη

Ο Κώστας Φαλελάκης στον επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετώπισε για να πάρει τη σορό του Μηνά Χατζησάββα. 

«Μηνούλη μου… Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ακόμη τι έχει συμβεί. Είναι μία γιορτή αποχαιρετισμού σήμερα και έτσι θέλω να νιώσουμε όλοι. Γνωριστήκαμε με το Μηνά το 1991 και ερωτευτήκαμε όταν μου διάβασε ένα ποίημα της Κικής Δημουλά. Τον Μηνά δεν θα το θάψουμε, θα τον θυμόμαστε για πάντα. Ήταν απίστευτο, πάντως, αυτό που έζησα στο νοσοκομείο όταν πήγα για να πάρω τη σορό του και αυτό είναι ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό για το σύμφωνο συμβίωσης», ανέφερε και πρόσθεσε: 

«Ήμουν ο άνθρωπός του τα τελευταία 25 χρόνια και όμως δεν ήταν αυτονόητο ότι μπορούσα να πάρω εγώ τη σορό του. Ακολούθησε μία απίστευτη γραφειοκρατική διαδικασία με υπεύθυνες δηλώσεις στην αστυνομία. Υπάρχουν και διαφορετικοί άνθρωποι και στην κοινωνία, το λέω, που είναι ομοφυλόφιλοι. Δεν το έκρυψε ποτέ ο Μηνάς αυτό, δεν ντράπηκε ποτέ γι’ αυτό. Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να πεθαίνουμε με αξιοπρέπεια. Δώστε μας αυτή τη δυνατότητα επιτέλους».

Οι «ντιντήδες» και η «μοδέρνα πολιτική τους ατζέντα»

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης δεν περιορίστηκε μόνο «στο αξύριστη “χήρα”» αλλά συνέχισε, απαντώντας και σε όσους αντέδρασαν στην αρχική του ανάρτηση:

«Μαζί με τους φιλελεφτ, τα οργισμένα φρικια, κάτι ποταμίσια μπακακακια, ρεταλια του Μάνου κλπ, συνασπίζονται σε “πολιτικά ορθές” αντιδρασεις και κάτι γλειφτες ντιντηδες, απο αυτους που μείνανε με τη μπανάνα στο χερι στις 29/11/2009. Ακόμη πονάει. Είναι σκληρό να έχεις μαζί σου την μειοψηφικη μαφια των ΜΜΕ, να είσαι μέσα στην “μόδα” και η πλειοψηφία παντα να φτυνει τις ιδεοληψιες σου».

image

«Himmel Gott, επληροφορηθην πως αγανάκτησε και με έβρισε ο Αντύπας Καρίπογλου. Ενα gay φιλελεφτ κολιμπρί αυτοκτόνησε μέσα σε μια κούπα εσπρέσσο φρέντο ντεκαφεϊνε με στέβια (και κανέλλα)»

image

«Όποτε πετυχαίνετε την πολιτική ορθότητα, να μην ξεχνάτε ποτέ να σκουπίσετε τα παπούτσια σας πάνω στα μούτρα της. Κάνεις σκληρή κριτική σε gay ή διαφωνείς με μαλακίες που λένε ή κάνουν, είσαι “ομοφοβικός”. Άμα δε το gay συμπίπτει με αριστεριλικι, σύμφωνα συμβίωσης, κλπ, τότε μιλάμε για τα Άγια των Αγίων να ‘ούμ’.

Με gay επιτρέπεται να διαφωνούμε μόνο για το αν μας αρεσει πχ ο τραχανάς. Άπαξ και διαφωνεις με άλλες συμπεριφορές ή την μοδερνα πολιτική αντζεντα τους, τότε αρχιζουν οι τσιριδες κι οι ταμπελες. Στα μέζεα μας. Ένας σοβαρός άνθρωπος, μεγάλος καλλιτέχνης, επιλεγει επι σχεδόν 70 χρόνια που έζησε, να κρατάει την προσωπική του ζωή και τις ερωτικές επιλογές του μακριά από τα ματια του κόσμου. Προφανώς έτσι γούσταρε, ήταν επιλογή του. Και τώρα τον βγάζουν λεζάντα. Βρες το λάθος»

image