Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα πστις 21:30 στο Brookings Institution ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Ads

Μετά τις συναντήσεις που έχει σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο Πενς και το γεύμα εργασίας με επιχειρηματίες το οποίο παραθέτει το Business Council for International Understanding, το σημερινό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνει ομιλία που θα απευθύνει στις 21:30 στο Brookings Institution και με την οποία ολοκληρώνεται η επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

«Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την αναβαθμισμένη γεωπολιτική μας θέση και την ανάγκη στήριξης την επόμενη περίοδο, διπλωματικά, οικονομικά & αμυντικά» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον αμερικανό Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς. «Με τον Aντιπρόεδρο Mike Pence αποφασίσαμε την εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για τις περιφερειακές εξελίξεις» έγραψε ο πρωθυπουργός μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

«Η Γερουσία αναγνωρίζει τη σημασία της Ελλάδας για τα αμερικανικά συμφέροντα»

Ads

«Η Γερουσία αναγνωρίζει τη σημασία της Ελλάδας για τα αμερικανικά συμφέροντα, καθώς και τη σημασία και τον ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», είναι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το συμπέρασμα που προκύπτει από τη χθεσινή συζήτηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αντιπροσωπεία Γερουσιαστών, οι οποίοι έχουν κρίσιμο ρόλο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συμμετείχαν οι: Ρον Τζόνσον, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Γουισκόνσιν, Κρις Μέρφι, Δημοκρατικός γερουσιαστής Κονέκτικατ, Τζιν Σαχίν, Δημοκρατική γερουσιαστής Νιου Χαμπσάιρ και Λίντσεϊ Γκράχαμ, Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής Νότιας Καρολίνας.