Δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι από την ομιλία του πρόέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άνυμας Πάνου Καμμένου, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία καθώς εκτός από τα θέματα της οικονομίας  απάντησε σε ένα προς ένα τα σημεία  της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ που τον αφορούσαν προσωπικά όπως το θέμα της ανάρτησης στο twitter μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup καθώς και την υπόθεση του «NOOR ONE».

Ads

«Σήμερα βρισκόμαστε στο χαμηλότερο σημείο των ελληνικών επιτοκίων σε όλη την 7ετή κρίση» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας και υπερασπίστηκε  την κυβέρνηση στα βήματα που προχώρησε για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια επιτυχή διαπραγμάτευση οδηγεί πλέον την οικονομία σε ανάπτυξη και οδηγεί τον λαό σε μια καινούργια εποχή. Η πτώση των ελληνικών ομολόγων και η αξιολόγηση από τον Οίκο αξιολόγησης Moody’s είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι για το πού πάει η οικονομία από εδώ και πέρα. Οι θετικές αυτές εξελίξεις φέρνουν την Ελλάδα μια ανάσα από τις αγορές» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος

Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε  δημοσίευμα εφημερίδας που όπως τόνισε  απειλεί  ανοιχτά τόσο εκείνον προσωπικά όσο και την οικογένειά του.  Αναφερόμενος  στην κριτική που δέχθηκε για τo tweet του γιου του υποστήριξε  ότι «η ΝΔ στρέφεται κατά παιδιών. Αυτή είναι η πολιτική των νταβατζήδων της ενημέρωσης με τους οποίους συμπράττει η ΝΔ». «Στο γιο μου οι μόνοι που αναφέρονται είναι ο Βορίδης ως υπερασπιστής του Κουρτάκη από τον οποίο  οι 16χρονος και 14χρονος φέρονταν ως τρομοκράτες φίλοι της Ρούπα. Η ΝΔ από κοινού ενεργεί με στόχο τα παιδιά», πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις ο κ. Καμμένος ζήτησε «η λογική της εμπλοκής του Ενόπλων Δυνάμεων και του Αρχηγού ΓΓΕΘΑ αλλα και του θεσμού του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να σταματήσει εδώ διότι αποτελεί ολίσθημα. 0ι ένοπλες δυνάμεις να μείνουν έξω από την πολιτική αντιπαράθεση» πρόσθεσε.

Ads

Για την υπόθεση του «ΝΟΟR ONE» ο κ. Καμμένος τόνισε ότι » η  Αξιωματική Αντιπολίτευση εμφανίζεται να προστατεύει κάποιον για τον οποίον εμφανίζονται στοιχεία και αυτό είναι πρωτοφανές»,  είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι διαθέτει καταγραφές συνομιλιών από τον υπερκοριό της ΕΥΠ όπου βουλευτές της ΝΔ συνομιλούν με εμπλεκόμενους και κάλεσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, «αν έχει τα άντερα» να καταθέσει πρόταση μομφής ή πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το θέμα της συνομιλίας του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Απο την πλευρά του ο κ. Βορίδης απαντώντας στον Πάνο Καμμένο ο οποίος τον παρουσίασε ως δικηγόρο του εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη τόνισε ότι «Είμαι περήφανος για την δουλειά μου αλλά ουδέποτε υπήρξα δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στο δικηγορικό λειτούργημα μόνο αστοιχείωτοι δεν αντιλαμβάνονται την διαφορά της άσκησης του νομικού λειτουργήματος με την πολιτική. Ουδέποτε υπήρξα δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη.Του κ. Κουρτάκη, ναι».

Πηγή: ΕΡΤ