«Πηγαίνουμε για μια συμφωνία σε δύο φάσεις, την τρέχουσα που στόχο έχει την επανέναρξη της χρηματοδότησης και μια που θα αρχίσει αμέσως μετά για να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο και στην οποία θα περιλαμβάνεται και το ζήτημα του χρέους». Αυτό φέρεται ότι δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και διήρκεσε για περισσότερο από πέντε ώρες.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε πως οι εταίροι απορρίπτουν την κλίμακα ΦΠΑ (15%-18%) που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση και ότι τις επόμενες ημέρες η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει άλλη φόρμουλα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, η κυβέρνηση φέρεται να διαπραγματεύεται τους όρους με τους εταίρους, ενώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, το επόμενο διάστημα θα σηκώσει τους τόνους στο θέμα της φοροδιαφυγής.

Αναφορικά, τέλος, με τα πρωτογενή πλεονάσματα οι απόψεις των δύο πλευρών φέρονται να συγκλίνουν για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ads

Στη συνεδρίαση μετείχε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κορωνάκης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης.

Παρών ήταν και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης.