Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για πολιτική απόφαση να εγκρίνεται κατά πλειοψηφία και τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας να ψηφίζουν λευκό. Απορρίφθηκε η τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας που αφορούσε τον δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και την επανάκτηση επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα, ενώ η συζήτηση για τις συμμαχίες αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Χωρίς εντάσεις η συνεδρίαση, σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας το κόμμα.
 
Με ψήφους 76 «κατά» και 61 «υπέρ», απορρίφθηκε η τροπολογία που είχε καταθέσει η Αριστερή Πλατφόρμα, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και αφορούσε στον δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και την επανάκτηση επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα. 
 
Σε επόμενη συνεδρίαση παραπέμφθηκε το ζήτημα των συμμαχιών. Νωρίτερα στην ομιλία του, ο Α. Τσίπρας  είχε καλέσει σε συσπείρωση δυνάμεων. «Όλα θα αποφασιστούν συλλογικά στην ώρα τους», σημείωσε  σε μια σύντομη παρέμβασή του στο τέλος της συνεδρίασης.  Η Αριστερή Πλατφόρμα απέσυρε την τροπολογία που είχε καταθέσει για τις συμμαχίες.