Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα το EuroWorkingGroup, μετά τα νέα εμπόδια που έθεσε το ΔΝΤ κυρίως στα εργασιακά. Πάντως , σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Euro Working κινείται προς την κατεύθυνση της επιστροφής των επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα μέσα στις επόμενες ημέρες και για το λόγο αυτό οι προσπάθειες θα συνεχιστούν. 

Ads

Όπως μεταδίδουν οι έλληνες ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες, στη συνεδρίαση του EWG αντί να κλείσουν οι τελευταίες εκκρεμότητες καταγράφηκε οπισθοδρόμηση. Πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο σημείωναν πως οι διαβουλεύσεις έχουν πλέον επικεντρωθεί στο συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά, ενώ στόχος παραμένει η επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου. 

Πληροφορίες, αναφέρουν πως το EWG συνέστησε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, ώστε να κλείσει η συμφωνία επί των μέτρων και των αντίμετρων, αλλά άφησε ασαφή τον χρόνο αυτής της επανόδου. Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε επίσης ότι εαν χαθούν και οι επόμενες μέρες χωρίς να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και υπάρξουν κι άλλες καθυστερήσεις στην επιστροφή των θεσμών, τότε θα χαθεί και η ευκαιρία για περαιτέρω πρόοδο στο Eurogroup στις 7 Απριλίου στην Μάλτα.

Νωρίτερα, οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες έφεραν το ΔΝΤ να επιμένει στις σκληρές απαιτήσεις του στα εργασιακά, και συγκεκριμένα στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στο λοκ- άουτ – θέματα, τα οποία απορρίπτει κατηγορηματικά η ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών τα υπόλοιπα θέματα για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA) είναι έτοιμα και δεν θα υπάρξουν προβλήματα. 

Ads