Πάνω από 3,5 ώρες διήρκησαν οι συνομιλίες που είχαν στην Βιέννη οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς και της πΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, υπό τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς

Ads

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες δεν υπήρξε ενδιάμεσα γεύμα εργασίας και οι συνομιλίες των δύο υπουργών Εξωτερικών θα συνεχισθούν απόψε σε δείπνο.

«Υπήρξαν αρκετές συναντήσεις» επανέλαβε ο κ. Νίμιτς, «γνωρίζουμε το θέμα πολύ καλά (σ.σ. ονοματολογικό), συζητήσαμε και άλλα θέματα, ήταν μια εντατική συζήτηση» είπε, επισημαίνοντας ότι «οι δύο πλευρές είναι ιδιαίτερα αφιερωμένες στην εξεύρεση λύσης και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες» κατέληξε.

«Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες»

Ads

Όπως ανέφερε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών και παρουσία των δύο υπουργών Εξωτερικών, «οι συζητήσεις έχουν εντατικοποιηθεί».

«Υπήρξαν αρκετές συναντήσεις» σημείωσε και συνέχισε: «γνωρίζουμε το θέμα πολύ καλά (σ.σ. ονοματολογικό), συζητήσαμε και άλλα θέματα, ήταν μια εντατική συζήτηση». «Οι δύο πλευρές είναι ιδιαίτερα αφιερωμένες στην εξεύρεση λύσης και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες» κατέληξε.