Το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ανάλυσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζοντας ξεκάθαρα ότι «δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις».

Ads

Ο υπουργός  Εργασίας επεσήμανε ότι οι νέες συντάξεις είναι εγγυημένες από το κράτος και υπογράμμισε ότι το σχέδιο είναι να μην μειωθούν ούτε οι επικουρικές.

Όσον αφορά την εθνική σύνταξη δήλωσε ότι αποτελεί βάση και ότι θα τη δικαιούνται και ασφαλισμένοι που δεν είχαν σταθερή εργασία ακόμη και αν εργάστηκαν για 15 χρόνια, ενώ τη χαρακτήρισε καλύτερη και δικαιότερη από το ΕΚΑΣ.

Αναφερόμενος στους δανειστές τόνισε ότι δεν έχουν ενιαία στάση και αποκάλυψε ότι ορισμένοι από αυτούς «βλέπουν» το συνταξιοδοτικό σαν να είναι ιδιωτική ασφάλιση.

Ο υπουργός Εργασίας καταλόγισε ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις ότι επιθυμούσαν να μεταθέσουν το βάρος στις επόμενες γενιές ενώ ανέφερε ότι οι εισφορές θα γίνονται από όλους, ανάλογα με το εισόδημα.

Ads

Τέλος εξαπέλυσε επίθεση κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι «δεν γίνεται να κάνουν τους φίλους των συνταξιούχων αυτοί που έκαναν 12 μειώσεις στις συντάξεις. Δεν μπορούν οι κανίβαλοι να μας κάνουν τους τιμητές.»

Πηγή: Η Αυγή