Βαρύ κλίμα στους διχασμένους «58», από τους οποίους αποχώρησε σήμερα ο Νίκος Χριστοδουλάκης. Θορυβημένο από τις εξελίξεις το ΠΑΣΟΚ, με τα πρωτοκλασάτα στελέχη να διεκδικούν θέση στο ευρωψηφοδέλτιο. Τα νερά θολώνει ακόμη περισσότερο η εμφάνιση του «Ποταμιού», με τον Ν. Μπίστη να λέει για τον επικεφαλής της νέας κίνησης Σταύρο Θεοδωράκη: «για  ευνόητους λόγους δεν μπορώ να του ευχηθώ καλή επιτυχία».

Ads

 
Για σήμερα απόγευμα είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ολομέλειας των «58» στον απόηχο της ανακοίνωσης για την μη συμμετοχή της κίνησης στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς, όπου θα συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και άλλες μικρές κινήσεις. Το κλίμα είναι τεταμένο ενώ πληροφορίες θέλουν μέλη της Κίνησης να μην παρίστανται, υποστηρίζοντας ότι  «άκουσαν την ανακοίνωση από τα κανάλια» και κατηγορώντας για αυθαίρετη κίνηση τον Γιάννη Βούλγαρη.
 
Την ενόχλησή του για την ανακοίνωση των «58» έχει εκφράσει δημοσίως και με έντονο τρόπο ο Νίκος Μπίστης. Μιλώντας στο tvxs.gr τόνισε ότι «η ανακοίνωση δεν έχει τη δική μας έγκριση» και σημειώνοντας ότι ο ίδιος απαντά με την υποψηφιότητά του. Έσπευσε επίσης να ξεκαθαρίσει ότι «δεν υπάρχει ρήξη μεταξύ των «58» και του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει μια διαφωνία εντός της κίνησης» και έκανε λόγο για «γρατζουνιά» η οποία θα επουλωθεί. «Στη σημερινή συνάντηση θα λύσουμε τη διαφωνία. Ολίγον μάχη δεν γίνεται. Ούτε ολίγον εκλογές» διεμήνυσε.

Διαβάστε επίσης:
Θα πάρει την Ελιά «Το Ποτάμι»;
Μπίστης για «58»: Στην γκρίνια απαντώ με την υποψηφιότητά μου
Ένα ποτάμι να ξεπλύνει την Ελιά. Του Δήμου Χλωπτσιούδη
Μικρό χρονικό 58 διαττόντων αστέρων. Tου Νίκου Ράπτη
Τατσόπουλος: Δεν θα με πάρει «Το Ποτάμι»

 

Στο μεταξύ, με δήλωσή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο Γιάννης Βούλγαρης δηλώνει ότι τα όσα ακούγονται περί ναυαγίου είναι εκτός πραγματικότητας και διευκρίνισε ότι «οι 58 στηρίζουμε και ενισχύουμε την Ελιά και γιατί είναι καρπός και της δικής μας προσπάθειας και γιατί θέλουμε να λειτουργήσουμε ως γέφυρα προς άλλους χώρους». Αρνείται ότι η μη συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο έγινε για τις «καρέκλες», αντιθέτως εξηγεί ότι είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να αφήσει τη δουλειά του για να προωθήσει την υποψηφιότητά του. Αναγνωρίζει πάντως ότι η συσπείρωση γύρω από την Ελιά δεν ήταν η επιθυμητή εξέλιξη, την οποία αποδίδει κυρίως στην αρνητική στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς.
 
Στο μεταξύ, σήμερα ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από τους «58» και οι μέχρι στιγμής πληροφορίες τον θέλουν να εντάσσεται στη ΔΗΜΑΡ. Στην σχετική ανακοίνωσή του ο Νίκος Χριστοδουλάκης αναφέρει ότι η δραστηριότητα στους «58» περιστρεφόταν γύρω «από περίπλοκες διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων που ελάχιστους ενδιέφεραν». Και προσθέτει: «Μετά από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, θα ήθελα να σας δηλώσω ότι αποχωρώ από το εγχείρημα. Δεν με αφορά πλέον έτσι όπως γίνεται. Παρ’ όλα αυτά, δεν νομίζω ότι η αποχώρηση μου θα έχει καμιά επίπτωση, αφού ποτέ δεν μου ζητήθηκε συνεισφορά σε κάποιο θέμα ή εκδήλωση».
 
Το ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαιτέρως θορυβημένο και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σκέψη για επιστράτευση «παπανδρεϊκών» ως αντίπαλο δέος στις απόπειρες Κουβέλη να έχει μαζί του πρόσωπα όπως ο Χάρης Καστανίδης. «Στον βωμό της ανανέωσης δεν θα κρύψουμε όλους αυτούς οι οποίοι πρέπει να μπουν και να συνεισφέρουν» δήλωνε σήμερα στο mega ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε απογοητευμένη και έκανε λόγο για «φεουδάρχες που δυσκολεύουν την ενότητα».
 
Απέναντι πάντως στην  Ελιά που μαραίνεται έρχεται και «Το Ποτάμι». Ο Νίκος Μπίστης γνωστοποίησε σήμερα, μέσω facebook, ότι ο Θεοδωράκης είχε αρνηθεί πρόταση που του έγινε το καλοκαίρι να αναλάβει ηγετικό ρόλο  στην κίνηση ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς. «Για  ευνόητους λόγους δεν μπορώ να του ευχηθώ καλή επιτυχία, συνεχίζει ο κ. Μπίστης. Όμως στην Δημοκρατία όλα τα λουλούδια πρέπει να μπορούν να ανθίσουν, αν έχουν κάτι να πουν. Με την σειρά μου και εγώ θα παρακολουθήσω το εγχείρημα του Σταύρου αλλά είναι αυτονόητο ότι θα εργαστώ για την επιτυχία της Ελιάς».

Ads