Ο γνωστός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανέβασε ένα κείμενο στήριξης στην Ελλάδα, στέλνοντας το δικό του μήνυμα: «Viva Tsipras, Viva Greece».

Ads

Όπως γράφει, τον τελευταίο καιρό έχει συνέχεια στο μυαλό του το Grexit. «Συνάντησα τον Αλέξη Τσίπρα πριν από δύο χρόνια στην Κροατία. Στη διάσκεψη (σημ: Στην Κροατία) όλοι καταλαβαίναμε πως ήταν το νέο πρόσωπο που χρειαζόταν η Ελλάδα», γράφει και αναφέρεται σε έναν «διορατικό» άρθρο, όπως αναφέρει, του Mark Weisbrot με τίτλο «Germany is Bluffing on Greece», το οποίο και προτείνει σε όλους να διαβάσουν.

Αναφερόμενος στον «επαίσχυντο» ρόλο των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην ιστορία της Ελλάδας, από την επέμβαση των Βρετανών και του Τσώρτσιλ στον εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος υποστήριξε τους φασίστες και μοναρχικούς ενάντια στους Έλληνες αντάρτες, έως την υποστήριξη των ΗΠΑ και του Νίξον στην δικτατορία στην Ελλάδα. «Είναι σαφές πως δεν υπήρξε ποτέ μια πραγματική ελληνική κυβέρνηση, την οποία θα μπορούσαν να σεβαστούν οι Έλληνες πολίτες», τονίζει και καταλήγει: «Λέω λοιπόν: Viva Tsipras, Viva New Greece!».

image

Ads