Ανακοινώθηκαν και επισήμως από το υπουργείο Παιδείας οι αλλαγές στο γυμνάσιο από τη νέα σχολική χρονιά. Μεταξύ άλλων μειώνονται στις 32 από 35 οι ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα, ενώ αυξάνονται οι εβδομάδες διδασκαλίας.

Ads

Δεν θα εξετάζονται όλα τα μαθήματα στο τέλος του χρόνου

Το σχολικό έτος του γυμνασίου διαιρείται πλέον σε δύο τετράμηνα αντί σε τρία τρίμηνα, με παράλληλη διαφοροποίηση του τρόπου αξιολόγησης των μαθητών.

Μειώνονται στις 32 από τις 35 οι ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα, ενώ αυξάνονται οι εβδομάδες διδασκαλίας, και μειώνεται ο χρόνος των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στο τέλος κάθε χρονιάς, όπως και ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων.

Η αξιολόγηση των μαθητών στα μη εξεταζόμενα μαθήματα θα στηρίζεται στους βαθμούς των τετραμήνων, ενώ για όλα τα μαθήματα προβλέπεται ένα υποχρεωτικό ωριαίο διαγώνισμα στο πρώτο τετράμηνο.

Ads

Για τα μαθήματα που δεν θα προβλέπονται προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις τον Ιούνιο, οι μαθητές θα εξετάζονται σε ένα υποχρεωτικό ωριαίο διαγώνισμα το δεύτερο τετράμηνο ή, εναλλακτικά, θα κάνουν μια συνθετική εργασία.

Το Σεπτέμβριο θα δοκιμαστεί πιλοτικά σε ορισμένα γυμνάσια μια αύξηση της διάρκειας των διαλειμμάτων. Πιλοτικά θα εφαρμοστεί και σε κάποια γυμνάσια περιγραφική αξιολόγηση των μαθητών παράλληλα με την αριθμητική αξιολόγηση.

Πηγή: ΕΡΤ1