Το γαλλικό περιοδικό «Le Nouvel Observateur» διαρρέει πληροφορίες από την επικοινωνία που είχε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ το βράδυ της Κυριακής με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται να προειδοποίησε τον Αλέξη Τσιπρα πως πολλά κράτη πλέον έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα πως η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ και του τόνισε πως είναι έτοιμος να βοηθήσει «αλλά πρέπει να μου δώσεις κι εσύ ένα χεράκι». «Βοήθησέ με για να σε βοηθήσω», του είπε.

Ads

Ο Αλέξης Τσιπρας από την πλευρά του, σύμφωνα πάντα με το περιοδικό «Nouvel Observateur», τόνισε στον Φρανσουά Ολάντ πως επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας όχι μόνο στην ΕΕ αλλά και στο ευρώ και του είπε πως «δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία για αυτό».

Ο Γάλλος Πρόεδρος του απάντησε πως «εσύ έχει πλέον την ευθύνη να κάνεις προτάσεις. Η μπάλα βρίσκεται στο δικό σου γήπεδο». «Πρέπει να ξέρεις ότι πολλά κράτη στην Ευρωζώνη έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ. Εάν θέλεις πια να διαπραγματευτείς, πρέπει να το κάνεις σε σοβαρές βάσεις. Είμαι έτοιμος να σε βοηθήσω, αλλά πρέπει να μου δώσεις κι εσύ ένα χεράκι. Βοήθησέ με για να σε βοηθήσω», τόνισε σύμφωνα με γαλλικές κυβερνητικές πηγές.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να διαβεβαίωσε ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι έτοιμες και επεξεργασμένες. «Η συμπεριφορά μεγάλου και συμπονετικού αδελφού από τη Γαλλία προς την Ελλάδα τελείωσε», φέρεται να δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, ενώ το περιοδικό σημειώνει πως αξιωματούχοι της γαλλικής Προεδρίας εντυπωσιάστηκαν, από την αυστηρότητα του τόνου του προέδρου της Γαλλίας. «Αλέξη, ο χρόνος είναι ελάχιστος. Κάθε ώρα μετρά πλέον. Δεν υπάρχει πολύς χώρος. Πρέπει να κινηθείς άμεσα», πρόσθεσε.

Ads