Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στέλνοντας νέο μήνυμα πιέσεων τόσο προς την ελληνική κυβέρνηση όσο και τους πολίτες που την Κυριακή καλούνται να πουν «ναι» ή «όχι» στην συμφωνία που η Ευρώπη έχει προτείνει, δίνει διάσταση «ευρώ» ή «Grexit» σε αυτό.

Ads

«Το δημοψήφισμα είναι επιλογή ανάμεσα σε ευρώ ή πιθανή έξοδο» είπε ο Γάλλος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση του μίνι υπουργικού συμβουλίου που είχε συγκαλέσει με θέμα την Ελλάδα.

Όπως είπε λυπάται για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να σταματήσει τις συνομιλίες. «Ήμασταν κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα», είπε ο Γάλλος πρόεδρος εκτιμώντας ότι «σήμερα υπάρχει ακόμα πιθανότητα» και καλώντας την Ελλάδα να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αναφορικά με τις συνέπειες της ελληνικής κρίσης στην ευρωζώνη, ο Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για τη θωράκιση της Ευρωζώνης, ενώ επισήμανε ότι «το ελληνικό δημοψήφισμα είναι μια εθνική επιλογή». Η Γαλλία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την ελληνική κρίση, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους συμπολίτες του για τις συνέπειες μπορεί να έχουν στην γαλλική οικονομία οι εξελίξεις στην Ελλάδα.