Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. H αστυνομία προχώρησε σε οκτώ ακόμα συλλήψεις για την εν λόγω υπόθεση, ενώ έχει εκδώσει δέκα εντάλματα σύλληψης συνολικά, όπως ανέφερε σε προηγούμενη ανακοίνωσή της.

Ads

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως πρέπει «η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος».

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη, για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Άλκη: Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του 23χρονου

Ads

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων ανακοινώσεων που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία μας και αφορούν σε σύλληψη, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων, έξι (6) ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, ανακοινώνεται ότι εκτελέστηκαν δύο επιπλέον Εντάλματα σύλληψης.

Συνελήφθησαν δηλαδή δύο ακόμη άτομα, ως εμπλεκόμενα στην προαναφερόμενη υπόθεση.

Οι έρευνες συνεχίζονται».

Ποιοι είναι οι συλληφθέντες

Όσον αφορά στους τέσσερις πρώτους συλληφθέντες, πρόκειται για τρεις Έλληνες και έναν Αλβανό, ενώ όλοι τους είχαν άμεση συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το MEGA, όλοι τους είναι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και μάλιστα στον ίδιο σύνδεσμο με τον 23χρονο που έχει ήδη συλληφθεί.

Επιπλέον οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για παρόμοια περιστατικά.

Μάλιστα, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, το οποίο φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μεταξύ των ατόμων για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, είναι και ο 20χρονος, που σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Κούγιας: «Τα πρόσωπα αυτά είναι γνωστά στο στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών των ομάδων»

Νωρίτερα σήμερα, ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε στους δράστες της επίθεσης, υποστηρίζοντας πως «τα πρόσωπα αυτά είναι γνωστά στο στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών των ομάδων». 

«Δεν ασχολούμαι καθόλου με συνδέσμους. Αυτοί έχουν τον μανδύα του συνδέσμου και του οπαδού. Τα πρόσωπα αυτά, η ηγετική ομάδα που είναι 3-4, είναι πολύ γνωστά στο στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών ομάδων. Δεν έχουν όλοι υγιές επαγγελματικό περιβάλλον. Κάποιοι έκαναν χρήματα με ακραίες εγκληματικές πράξεις, με λαθρεμπόριο πετρελαίου, ναρκωτικών, τσιγάρων. Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες υγιείς», ανέφερε ο δικηγόρος, και πρόσθεσε:

«Αυτή η εγκληματική ομάδα, οι ιδιοκτήτες αλλά και πολλοί από αυτούς, έχουν διεισδύσει στην αστυνομία και έχουν διασυνδέσεις, το ίδιο και σε άλλους φορείς πολύ σημαντικούς».