1.Νόμπελ Ειρήνης για την «απίστευτη αυτοσυγκράτηση» που έχουν επιδείξει στις μάχες κατά της Χαμάς δικαιούνται οι Ισραηλινοί στρατιώτες, όπως είπε ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Ρον Ντέρμερ, την στιγμή που περισσότεροι από 600 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει την ζωή τους από την χερσαία επιχείρηση της χώρας του. Πολλοί εκ των νεκρών ήταν παιδιά. 
 
2.Πάνω από 1500 άτομα διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας κατά των βομβαρδισμών της Γάζας. Δίκαιη και βιώσιμη λύση με τη δημιουργία ενός δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967 όπως προβλέπουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ, ζήτησε από το Σύνταγμα ο Αλέξης Τσίπρας.
 
3.Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιων έχει ξεπεράσει τους 600, ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά. Χιλιάδες είναι οι τραυματίες και πάνω από 100.000 οι εκτοπισμένοι. Είκοσι επτά στρατιώτες και δυο πολίτες είναι οι απώλειες για το Ισραήλ. Ένας Ισραηλινός στρατιώτης έχει αιχμαλωτιστεί. Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν χώρο να κρυφτούν. Οι διεθνείς εκκλήσεις για εκεχειρία και έναρξη διαπραγματεύσεων δεν φαίνεται να αποδίδουν μέχρι στιγμής με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου να καλεί σε αντιμετώπιση της Χαμάς «όπως την Αλ Κάιντα».
 
4.Επιστράτευση κήρυξε το Κίεβο υποστηρίζοντας ότι 40.000 στρατιώτες της Ρωσίας βρίσκονται στα σύνορά της. Ο Πούτιν καλεί την Δύση να μην εμπλέκεται στα εσωτερικά της χώρας του. Οι πρώτες σοροί ξεκίνησαν για την Ολλανδία και τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου θα μεταφερθούν στην Βρετανία για ανάλυση.
 
5.Η δικαιοσύνη δεν έχει δικαίωμα λόγου στην δημοσιονομική πολιτική, λέει ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης. «Όχι απλά έχει δικαίωμα, αλλά έχει υποχρέωση», απαντά ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος.
 
6.Παράλληλα, μεγάλη πρόκληση χαρακτήρισε τα κόκκινα δάνεια ο υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, σημειώνοντας ότι είναι «ευκαιρία αναδιάρθρωσης και του ιδιωτικού τομέα». Ήταν το λιγότερο που μπορούσε να πει, αφού στο παρασκήνιο έχει φουντώσει η συζήτηση για το αν θα γίνει κούρεμα χρεών σε επιχειρηματίες και ειδικά σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ.
 
7.Έκκληση για την αγορά ιατρικού μηχανήματος το οποίο είναι απαραίτητο για τη ζωή ενός ανασφάλιστου 15χρονου κοριτσιού απηύθυνε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και η ανταπόκριση ήταν τέτοια που μέσα σε λίγα λεπτά συγκεντρώθηκε το απαραίτητο ποσό.
 
8.Ένα σημαντικό βήμα στις προσπάθειες για τη θεραπεία του AIDS φαίνεται πως έχουν κάνει επιστήμονες, καθώς κατάφεραν με ειδικά ένζυμα να αφαιρέσουν τον ιο HIV από το ανθρώπινο γονιδίωμα.

Ads

*Στην φωτογραφία απεικονίζεται ένας άμαχος Παλαιστίνιος που ξεψύχησε μπροστά στην κάμερα αφού δέχθηκε πυρά ελεύθερου σκοπευτή.