1. Με 8 μονάδες διαφορά προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ (25,8%) έναντι της ΝΔ (17,7%) που σημειώνει εντυπωσιακή πτώση, αποτέλεσμα και του φιάσκου του ΕΝΦΙΑ, όπως καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.

Ads

2. Ότι δεν βολιδοσκοπήθηκε για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ούτε δέχθηκε κάποια πρόταση, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης για πρώτη φορά μετά τα ρεπορτάζ του Κυριακάτικου Τύπου που ενέπλεξαν την ΔΗΜΑΡ σε ένα κύκλο προεδρολογίας.

3. Εντείνεται η αντιπαράθεση Δύσης – Ρωσίας για την ουκρανική κρίση. Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι ένας λαός, δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Η Μόσχα υπερασπίζεται Παρασκευή το δικαίωμα των αυτονομιστών στην απώθηση των ουκρανικών δυνάμεων ενώ το ΝΑΤΟ κάνει λόγο για κατάφωρη παραβίαση της ουκρανικής κυριαρχίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταστεί το Κίεβο μέλος της συμμαχίας.

4. Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης διέψευσαν ότι υπάρχει απόφαση μονομερούς νομοθετικής ρύθμισης για τη συνέχιση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και μετά την 1η Ιανουαρίου 2015, μετά από διαρροές περί του αντιθέτου από βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Ads

5. Απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η εταιρεία Coca – Cola σε βάρος των απεργών εργαζομένων του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης που καλούσαν σε μποϊκοτάζ του δημοφιλούς αναψυκτικού και άλλων προϊόντων της 3Ε.

6. Μετά τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δημοσίευσαν ένα βίντεο στο οποίο αποκεφαλίζουν στην Μοσούλη του Ιράκ έναν Κούρδο μαχητή.
 
7. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον αποπληθωρισμό και να ενισχύσει την ρευστότητα, δήλωσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

8. Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των τριών ομάδων που θα μετέχουν στους ομίλους του Europa League.

Διαβάστε επίσης: