1. Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν μπαίνει η σύμβαση της Lamda Development με το δημόσιο για το Ελληνικό καθώς οι κοινοτικές υπηρεσίες θα ελέγξουν την εκ των υστέρων χορήγηση άδειας για τη λειτουργία καζίνο.

Ads

2. Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν, μετά το  το «δυστυχώς Ντόρα δεν γίνεται» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

3. Αμφισβητούμενη η εκεχειρία στη Γάζα. Η Χαμάς κήρυξε  νέα 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία ωστόσο, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν δήλωσε ότι η  παλαιστινιακή οργάνωση παραβίασε την κατάπαυση του πυρός.

4. Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στέλνει ο εκδοτικός όμιλος Αλαφούζου μέσω του κυρίου άρθρου της Καθημερινής της Κυριακής,  φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ΔΟΛ και Πήγασο για τα σχέδια συγχώνευσής τους με στόχο το «κούρεμα» των «κόκκινων» δανείων τους.

Ads

5. Σε «στημένες» μελέτες και Κοινοτικά Προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ φέρονται να εμπλέκονται Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης & Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) τεσσάρων Δήμων της χώρας.

6. Την ανάγκη επιβολής σκληρότερων κυρώσεων στη Ρωσία τόνισε σε δηλώσεις του ο γερμανός υπουργός Οικονομοικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις του γερμανού αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

7. Στο χάος βυθίζεται ξανά η Λιβύη. Τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τις συγκρούσεις μεταξύ παραστρατιωτικών ομάδων στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Έκκληση στους πολίτες τους να εγκαταλείψουν το ταχύτερο δυνατό τη Λιβύη απηύθυναν Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία, μετά τις ΗΠΑ.

8. Η οργάνωση «Πυρήνες Μηδενιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα, η οποία δεν εξερράγη στις 12 Ιουλίου, στα γραφεία του ΣΚΑΪ.

Διαβάστε στο αφιέρωμα του Tvxs για την μεταπολίτευση: